Quantcast

Ukrainiečiams Klaipėdos kultūros įstaigų renginiai – nemokamai

Net septyniose Klaipėdos kultūros įstaigose ir jų organizuojamuose renginiuose karo pabėgėliai iš Ukrainos galės apsilankyti nemokamai. Tereikės parodyti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą arba jo kopiją.

Šį sprendimą Klaipėdos savivaldybė priėmė praėjusią savaitę, o vakar paskelbė ir lankytinų įstaigų sąrašą.

Ukrainiečiai galės apsilankyti Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje ir jo padaliniuose, Etnokultūros centre, Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos padaliniuose, kuriuose gaus ir nemokamą skaitytojo pažymėjimą, galės dalyvauti neformaliojo švietimo programose.

Apsilankyti bus galima ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre, Koncertų salėje, Tautinių kultūrų centre, Žvejų rūmuose.

Be asmens dokumento, ukrainiečių bus prašoma pateikti ir Migracijos tarnybos išduotą dokumentą arba išduoto leidimo laikinai gyventi Lietuvoje humanitariniu pagrindu kopiją.

Nuo kovo pradžios nemokamai ukrainiečius veža viešoji įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas". Taip pat nemokamai iš vieno Lietuvos miesto į kitą ukrainiečiai gali važinėti ir traukiniais.

Mokyklos teikia nemokamą maitinimą ukrainiečių vaikams.

Nemokamas medicinos paslaugas teikia privačios ir valstybinės įstaigos bei visuomenės sveikatos institucijos.

Ukrainiečiams, gyvenantiems Klaipėdoje, gali būti skiriama 267 eurų dydžio vienkartinė materialinė parama.

Gyventojai, priėmę karo pabėgėlių į savo namus, galėtų informuoti juos apie šias bei kitas uostamiestyje teikiamas nemokamas paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių