Quantcast

Ukrainai – uostamiesčio gyventojų maldos

Nuo pat pirmųjų karo Ukrainoje dienų neabejingi lietuviai karo pabėgėliams padeda įvairiais būdais – drabužiais, finansine parama, maistu, apgyvendinimu, o tikintieji šį gavėnios laikotarpį paskyrė maldai už taiką karo draskomoje šalyje.

Uostamiesčio gyventojai taip pat meldžiasi. Daugelis jų vyksta į Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčią pasimelsti už kovojančius ir žūstančius Ukrainos žmones.

Pasak šios parapijos klebono Mindaugo Šlausto, šiuo metu bažnyčioje juntamas ne nerimas, o susitelkimas ir vienybė.

Ginklai negali nužudyti vilties ir sunaikinti žmogiškojo orumo.

"Bažnyčioje kiekvienas žmogus randa dvasios užuovėją, kai gyvenime susiduria su įtampa ar nerimu. Tai mes visi išgyvenome prasidėjus pandemijai ir šiuo nelengvu laiku, prasidėjus karui. Kviečiame prisiminti, kad ginklai negali nužudyti vilties ir sunaikinti žmogiškojo orumo. Turime semtis stiprybės iš Viešpaties, ypač šiuo gavėnios laiku, kai apmąstome Jėzaus, dieviškojo Sūnaus, atperkamosios kančios slėpinį. Labai džiugu, kad kasdien 15 val. susirenkame maldai – Dievo Gailestingumo vainikėliui, kas vakarą meldžiame rožinį, prašydami taikos ir melsdamiesi už kenčiančius mūsų brolius ir seseris Ukrainoje. Žmonės padeda ne tik maldomis, bet ir savo teikiama parama Ukrainai bei jos žmonėms. Sakyčiau, visi išgyvena ne nerimą, bet susitelkimą ir vienybę", – mintimis pasidalijo kunigas.

Mindaugas Šlaustas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tačiau tenka susidurti ir su tam tikromis tikinčiųjų nuostatomis. Kadangi meilė artimui reikštų ir meilę tam, kuris žudo, atsiranda ir priešingai manančiųjų, kurie linki Rusijos vadovui Vladimirui Putinui mirties.

"Natūralu, kad žmonėse gali gimti pyktis ir panieka Rusijai ir jos vadovui. Smerkiame karą, bet tuo pat metu turėtume prisiminti neleisti neapykantai sunaikinti mūsų dvasios. Negalime pamiršti, kad esame žmonės ir kad neapykanta gimdo neapykantą. Turime padaryti viską, ką galime, ir padėti patekusiems į karo mėsmalę", – sakė M.Šlaustas.

Jis užsiminė, kad kovo 25 d. popiežius Pranciškus paaukos Rusiją ir Ukrainą Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai, prašydamas Mergelės Marijos išgelbėti žmoniją nuo karo.

Šv. Petro bazilikoje Vatikane vyks atgailos pamaldos, kurių metu visi bus kviečiami atsiprašyti Dievo dėl padarytų klaidų.

"Turime siekti taikos, visų pirma savo širdyje ir gyvenime", – tikino kunigas.


Šiame straipsnyje: Mindaugas Šlaustasklaipėdiečiaitikintiejimaldoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių