Quantcast

Ukrainą šildys ir klaipėdiečiai

Uostamiesčio gyventojų parama jau pasiekė Ukrainos karius. Visą mėnesį Klaipėdoje renkami būtiniausi daiktai neramumų krečiamos šalies kariuomenei. Paramos rinkėjai tikina, jog klaipėdiečiai aktyviai neša drabužius, prie akcijos prisijungia ir įvairios organizacijos.

Stebina aktyvumu

Klaipėdoje, kaip ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, jau mėnesį gyventojai kviečiami reikalingiausiais daiktais paremti Ukrainos karius.

Uostamiestyje paramą iš gyventojų surenkantys paramos grupės „Blue/Yellow“ atstovai tikina, jog klaipėdiečiai gana aktyviai lankosi surinkimo punktuose.

„Per dieną vidutiniškai užsuka maždaug keturi žmonės, ateina ir įvairių organizacijų atstovų“, – pasakojo Liepų g. 3 įsikūrusiame surinkimo punkte dirbantis Andrius Petraitis.

Karius jau pasiekė

Pašnekovo teigimu, klaipėdiečiai atneša ne tik reikalingiausių daiktų, kurių prašoma karių paramai, bet ir drabužių, kuriuos ateityje planuojama išsiųsti karo metu nukentėjusiems ukrainiečiams bei karo pabėgėliams.

„Žmonės dovanoja ir moteriškų drabužių: striukių, megztinių. Šiuo metu jų nesiunčiame, nes jie netinka kariams. Tačiau kai tik pavyks sukomplektuoti siuntą ir šių daiktų – išsiųsime juos į Vilnių. Iš sostinės siuntiniai pasieks karo pabėgėlius bei kitus dėl karo nukentėjusius ukrainiečius“, – paaiškino atstovas.

Šiuo metu jau dvi iš uostamiesčio gyventojų surinktos siuntos iškeliavo į neramumų krečiamą šalį. Paskutinioji į Vilnių nugabenta ketvirtadienį.

Punktai – du

A.Petraitis vardijo, jog šiuo metu kariams labiausiai reikalingi miegmaišiai, palapinės, kamufliažiniai drabužiai, kilimėliai, šilti apatiniai rūbai.

Klaipėdoje paramą Ukrainos kariams galima atnešti į dvi vietas: Liepų g. 3 darbo dienomis 10–18 val. bei Taikos pr. 107, kur šiuo metu įsikūrusi Raudonojo Kryžiaus būstinė. Čia parama priimama pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais 10–12 val., o antradieniais ir ketvirtadieniais klaipėdiečiai laukiami 17–19 val.

Iš paramą renkančių miestų labiau išsiskiria sostinė ir uostamiestis, nes čia gyventojai laukiami dviejose vietose.

„Galbūt Klaipėdoje daugiau iniciatyvių piliečių. Dažniausiai ateina pagyvenę žmonės, todėl norėjome, kad paramą daiktais atnešti būtų patogu ir pietinės miesto dalies gyventojams“, – dėstė A.Petraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Putin = Hitler

Putin = Hitler portretas
Šaunuoliai klaipėdičiai !

jankis

jankis portretas
klaipėdiečiams reiks daug pribezdėt,o kaip smirdės

Kas

Kas portretas
iš tiesų finansuoja projektėlį?:DDDDDDD))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių