Quantcast

Tvenkinyje – įspūdingi laimikiai

Klaipėdos rajono žvejų asociacijos prižiūrimas ir puoselėjamas Laukžemės (Eketės) tvenkinys virsta tokiu traukos centru, kur mėnesiui į priekį užimamos žvejybos vietos. Pasirodo, kad išvalytas, atnaujintas ir įžuvintas vandens telkinys jau apdovanoja žvejus puikiais laimikiais.

Klaipėdos krašto žvejų bendruomenė dėjo daug pastangų, kad tvenkinys atgimtų.

Sutvarkius pralaidą, iškuopus pakrantes, nuo praėjusių metų spalio šis tvenkinys tapo licencijuotos žvejybos tvenkiniu.

"Sezonas buvo labai puikus. Įrengėme sektorius, žmonės pradėjo planuoti savo žvejybą. Džiugu, kad sektoriai rezervuojami į priekį. Mus aplenkia tie, kurie gaudo žuvis maistui, o lanko tie, kurie gaudo žuvis pramogai", – džiaugėsi  Klaipėdos rajono žvejų asociacijos valdybos narys Tomas Navalinskas.

Šį sezoną daugybė klaipėdiečių galėjo pasigirti puikiais laimikiais.

Tačiau įdomių rezultatų tikimasi ir rudenį, kai startuos žvejyba iš valčių.

"Daug ukrainiečių lanko mūsų tvenkinį. Dėl informacijos trūkumo ir kalbos barjero žmonės dažnai nusiperka ne tą licenciją, kuri galioja mūsų tvenkinyje. Bet mes suprantame, juk matome, kad vis dėlto pirko leidimą žvejybai. Pas mus galioja tik limituotos žvejybos licencijos. Šiame telkinyje galioja taisyklė "pagavai – paleisk", – pasakojo T.Navalinskas.

Šį pavasarį telkinys įžuvintas karpiais, šamais. Rudenį čia bus paleistos lydekos, sterkai ir lynai.

"Labai džiugu, kad tvenkinyje sėkmingai jaučiasi sterkai. Tai jautrios žuvys, joms reikia tam tikro dugno, lengvai pratekančio vandens", – džiaugėsi T.Navalinskas.

Žvejai šiemet didžiavosi nuo 6 iki 8 kilogramų svorio šamais.

"Vienam žvejui per naktį net penki šamai užkibo, ir visi po 7 kg. Rugpjūtis buvo šamų mėnuo. Didžiausia šią vasarą sugauta žuvis – 16 kg karpis. Pagauna ir neblogų lynų. Žuvų daugėja, ir tuo labai džiaugiamės", – tikino T.Navalinskas.

Šiuo metu prie tvenkinio įrengta 16 žvejybos sektorių, iki pavasario turėtų atsirasti dar šeši.

"Galiu prisipažinti, kad per visą sezoną pats sau vietos žvejybai neradau. Viskas rezervuota į priekį", – juokėsi T.Navalinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reklama

Reklama portretas
Reklama reikėjo parašyti . 10metu atgal žvejodavome ir pagaudavam ir vietos visiem užteko. Dabar tai...

brainwashed

brainwashed portretas
tokie kaip "zvejys" ir išsėmė visas upes ir ežerus. stiprus fufaikės, pigių cigarečių bei bambalinio alaus tvaikas užliejo gavelę....o dar tas sovietmečio ilgesys....ech

zvejys

zvejys portretas
Moki pinigus uz zvejyba, taciau namo negali atnesti nei vieno laimikio is tenai del nesamones vardu "pagavai - paleisk"
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių