Quantcast

Turgus – lyg gyvas organizmas

Viačeslavas Karmanovas, dar penkerius metus vadovausiantis bendrovei „Naujasis turgus“, tikisi, kad per šį laiką jam pavyks padaryti, ką yra suplanavęs. Ketinimų ir norų senąją ir naująją turgavietes vienijančios bendrovės vadovas turi daugybę, bet pagrindinis – naujam gyvenimui prikelti senamiestyje esantį turgų.

Įmonės „Naujasis turgus“ vadovo skyrimo klausimą sprendžia jos valdyba, kurią sudaro trys nariai: du nepriklausomi, o trečiasis – miesto savivaldybės administracijos atstovas.

V. Karmanovas pasakojo, kad jo vadovavimo bendrovei kadencija turėjo pasibaigti sausio 2 d.

Dar praėjusių metų lapkritį valdyba išnagrinėjo įmonės nuveiktus darbus ir nusprendė pratęsti V. Karmanovo darbo sutartį dar penkeriems metams.

Pernai bendrovės dalimi tapo Senasis turgus, kuriame ilgus metus nebūta jokių permainų.

„Ten labai daug darbo. Senamiestyje veikianti turgavietė reikalauja daug dėmesio. Norime, kad ji taptų Klaipėdos pasididžiavimu. Rekonstrukcijos laukia halė, tvarkyti reikia ir teritoriją aplink ją. Kai kuriuos darbus jau pradėjome, nugriovėme arčiausiai Taikos prospekto esančios prekyvietės įrenginius. Darbams senamiestyje keliami ypatingi reikalavimai. Tikiuosi, penkerių metų kadencijos pakaks juos atlikti“, – kalbėjo V. Karmanovas.

Vadindamas turgų gyvu organizmu jo direktorius priminė, kad nuo senų laikų miestai atsirasdavo ten, kur būdavo judriausios prekyvietės.

Turgaus gyvenimas visiškai kitoks nei prekybos centro.

Iki šiol miestai neatsiejami nuo turgaviečių, nemažai turistų savo pažintį su miestu nori pradėti būtent nuo turgaus.

Tai vieta, kuri po savo stogu suburia daugybę smulkiųjų verslininkų, jiems čia suteikiama galimybė įvairinti savo veiklą ir teikti paslaugas miestiečiams.

„Turgaus gyvenimas visiškai kitoks nei prekybos centro. Išlaikydamos daug tradicijų ir turgavietės keičiasi, jose atsiranda naujų įrenginių. Dabar stengiamės pritraukti kaip galėdami daugiau pirkėjų, rūpinamės, kad prekybininkai čia jaustųsi patogiai. Todėl turgavietėse nemažai dėmesio skiriame kultūros ir pramoginiams renginiams. Senamiestyje turgus tam yra labai patraukli vieta ir patys skelbiame šūkį, kad turgus ir kultūra turėtų būti kartu“, – dėstė bendrovės vadovas.

Tokios naujovės kaip aparatai atsiskaityti banko kortelėmis vis labiau skinasi kelią į turgavietes. Nors ir priešinęsi tam, prekeiviai dabar džiaugiasi, paaiškėjo, kad taip sumokėti už pirkinius patogu ir pardavėjams, ir pirkėjams.

Net išeiginėmis dienomis V. Karmanovas apsilanko abiejose turgavietėse, stebi pirkėjų srautus, tam įdiegta ir srautų skaičiavimo sistema. Tai leidžia planuoti darbą, išvengti konfliktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
turgus turetu buti sendaikciu.mociuciu.....o ne PEREKUPU !

turguje, perpardavinėtojai parduoda

turguje, perpardavinėtojai  parduoda  portretas
nekokybišką - suvalkiotą ir bragų maisto produktą.--Juk turguje n ė r a maisto gamintojų--visur s u v a r g ę perpardavinėtojai, kurie t e r š i a turgaus priedermę

nu tai ką norit iš burlioko skeltanagio

nu tai ką norit iš burlioko skeltanagio portretas
ypač dabar, apsimyžes iš baimės ruskis pastatytas, kad plauti babkes, karmanov čio tam u tiebe v karmanie, gavno niedariezanaja
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių