Quantcast

Turgelyje klaipėdiečiams dalys drabužius

Uostamiestyje – gerų darbų proveržis. Vieni dailina vaikų žaidimų aikšteles, kiti žada atiduoti jau nebereikalingus drabužius.

Uostamiestyje – gerų darbų proveržis. Vieni dailina vaikų žaidimų aikšteles, kiti žada atiduoti jau nebereikalingus drabužius.

Penktadienį vadinamajame Žvejybos uoste bus pasirūpinta nepasiturinčiųjų apranga. Skurstantys ar tiesiog mažiau už kitus uždirbantys gyventojai turės galimybę nemokamai gauti drabužių.

Miestiečiai nuo 17 iki 19 val. kviečiami ateiti į Minijos gatvėje esantį turgelį. Akcijos iniciatoriai – Pokyčių bendruomenės fondas ir Sulupės seniūnaitijos seniūnaitis Saulius Liekis.

"Svarstėme, kokioje miesto viešoje erdvėje būtų galima tai padaryti. Kadangi savo patalpų neturime, o auditorija yra kur kas didesnė nei gausios šeimos, nusprendėme įsirengti turgelyje. Čia daug vietos ir žmonėms nereikės stumdytis. Daugiavaikės šeimos, vieniši tėvai, bedarbiai ar neįgalieji gali drąsiai užsukti", – sakė Pokyčių bendruomenės fondo vadovė Regina Ševelkaitienė.

Parama vargingai gyvenantiems klaipėdiečiams atkeliavo iš užsienio. Kaip pasakojo pašnekovė, siuntos – beveik pilnas mikroautobusas.

"Didžiąją dalį aukos sudaro parama iš Danijos, užmezgėme ten ryšių, taip pat prisidėjo ir lietuvių šeimos. Tiesa, dažniausiai tiek imantys, tiek aukojantys žmonės nori likti anonimais", – sakė R.Ševelkaitienė.

Pasidalyti nebereikalingais, tačiau pakankamai gerais rūbais kviečiami visi miestiečiai. Jei rėmėjai ir patys žmonės bus dosnūs, panašios akcijos bus rengiamos nuolat.

Gautą siuntą dalys ir renginio metu talkininkaus nevyriausybinėje organizacijoje Pokyčių bendruomenės fonde veikiantis aktyvus jaunimas. Prisidės ir kiti klaipėdiečiai.

Kaip pasakojo fondo vadovė, dažniausiai į panašias akcijas ateina tie, kuriems iš tikrųjų labai reikalinga parama. Būna ir taip, kad žmonės tiesiog drovisi: "Vienišai mamai, auginančiai du vaikus, taip pat nėra lengva, todėl kviečiame gyventojus nesikuklinti ir ateiti".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių