Quantcast

Tualetas – ne kiekviename klaipėdiečio bute

Penkiolikos Klaipėdos būstų gyventojai iki šiol naudojasi lauko tualetais. Vandentiekis ir nuotekų sistemos atvestos prie visų gyvenamų namų. Tačiau prie jų prisijungti vieniems neužtenka vietos, kitiems – lėšų, o tretiems – noro.

„Pati važiavau, žiūrėjau, kaip atrodo lauko tualetai. Bendravau ir su gyventojais. Jaunesni tikrai yra radę vietos ir įsirengę savo butuose. Bet, sako, turime vieną kaimyną, kuris naudojasi lauko tualetu, ir jam, matyt, tai priimtina“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė.

Kalbant apie privačius asmenis, lauko tualetais Klaipėdoje šiuo metu naudojasi keturių butų gyventojai – Molo, Kopų ir Gėlių gatvėse. Savivaldybės sąraše – ir vienos kūrybinės dirbtuvės.

Visi šie būstai turi galimybę įsirengti tualetus savo patalpose. Tereikia kreiptis į bendrovę „Klaipėdos vanduo“ – ji yra nutiesusi geriamojo vandens ir nuotekų sistemą su įvadais iki pastatų. Tačiau įrengti tualetą kainuoja.

„Yra kaštai. Reikia privesti vandentiekį nuo namo įvado. Be to, tie butai gana maži, ir žmonės neranda patalpų, kuriose galima numatyti tualetą“, – sakė D.Gerasimovienė.

Norintiesiems prisijungti prie miesto nuotekų ir geriamojo vandens sistemų Klaipėdos savivaldybė siūlo kompensuoti dalį išlaidų. Finansuojama pusė statybos darbų vertės iki 1 tūkst. eurų.

Nuo praėjusios vasaros tuo pasinaudojo 12 asmenų.

„Bandysime raginti gyventojus aktyviau naudotis parama. Pirmi metai gal buvo sudėtingesni, kai gyventojai nežinojo, kas ir kaip daroma. Bet procesas įsibėgėja“, – teigė D.Gerasimovienė.

Pasak savivaldybės atstovės, problemų gali kilti aukščiau esantiems butams. Tačiau dauguma tebesinaudojančiųjų lauko tualetais gyvena pirmame aukšte. Tikėtina, kad dalis gyventojų tiesiog nemato prasmės keisti senų įpročių.

Lauko tualetais iki šiol naudojasi ir 11 savivaldybei priklausančių būstų gyventojai. Ką su jais daryti, žadama apsispręsti iki rudens.

„Jei būtų ekonomiškai naudinga, galima ieškoti patalpos tualetui įrengti. Jei ne, butus galima parduoti, o gyventojams pasiūlyti kitas patalpas“, – svarstė skyriaus vedėja.

Pasak jos, butus be tualetų galėtų nusipirkti kaimynai, norintys prasiplėsti savo turimas patalpas ir jau įsirengę tualetus.

„Tuose namuose yra keli butai ir dauguma gyventojų jau yra pasirūpinę tualetais. Lauko tualetu naudojasi tik po vieną butą“, – patikslino D.Gerasimovienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vištukė

Vištukė  portretas
Jiems reiks ijie ir prisijuks ir dujas ir vandeny

Dalius Puodziunas, Vetros g 4A

Dalius Puodziunas, Vetros g 4A portretas
Taigi, Melnrage, Vetros g 4A. Kiek pamenu per praeitus 30 metu vis atsirasdavo paciu ivairiausiu kliuciu prisijungti prie centralizuoto vandentiekio ir nuoteku tvarkymo tinklu,- pradedant menama uosto pletra ir baigiant kazkieno netycia nepastebetu musu adresu, (Vetros 4A) kuomet i aplinkinius namus buvo nutiesti tinklai. Na gal, gerbiama Stainiu Administravimo Skyriaus vedeja po sio straipnio galetu inesti aiskumo ko musu namo gyventojai galetu tiketis per artimiausius 30 metu :). Centralizuotu paslaugu, ar visgi investuoti i esamu srutaduobiu renovacija :). Butu nuostabu, jei Klaipedos Vanduo pagaliau privestu tinklus iki sklypo ribos, o toliau jau mes patys kaip nors :).

tai

tai portretas
ES perlas :)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių