Quantcast

A. Truš: Klaipėdai trūksta „šviežio“ požiūrio, ambicijų ir inovacijų

  • Teksto dydis:

Jeigu reikėtų išrinkti vieną aktyviausių Klaipėdos miesto visuomenės veikėjų, Artur Truš neabejotinai patektų į penketuką. Įkūręs šešis verslus, paramos fondą ukrainiečiams „Artimas artimas“, Lietuvos jūrininkų įdarbinimo asociaciją, vedantis seminarus apie karjeros galimybes jūroje, auginantis 3 sūnus verslininkas pasiryžęs dar daugiau energijos skirti naujam gyvenimo projektui. Apie kandidatūrą į Klaipėdos savivaldybės tarybos rinkimus, miesto problemas, tikslus ir ambicijas kalbamės su A. Truš.

– Papasakokite, kokiomis aktualijomis gyvenate šiandien?

– Naujieji metai prasidėjo produktyviai. Šiuo metu intensyviai dirbu su tarptautinio verslo plėtra, pritraukiant naujus užsienio partnerius. Netrukus atsivers dar daugiau naujų galimybių dirbti įvairiuose jūriniuose projektuose tiek studentams, tiek patirties turintiems specialistams.

Be galo didelis ir svarbus žingsnis mano veikloje – tai Lietuvos jūrininkų įdarbinimo asociacijos registravimas. Didžiuojuosi galėdamas atstovauti įdarbinimo įmonėms, teikti ekspertinę nuomonę. Taip pat vyksta glaudus bendradarbiavimas su Lietuvos aukštąja jūreivystės mokykla, Lietuvos jūrininkų sąjunga, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centru. Rengiame naujas gaires bei pataisas, keičiant jūrininkų darbo įstatymus, šalinant nelygybę bei suteikiant socialines garantijas.

Aktyviai dalyvauju visuomeniniuose projektuose – kartu su partijos kolegomis keliaujame po Klaipėdos mokyklas, įvairias miesto įmones, stengiamės išgirsti kylančias problemas, aptarti galimus sprendimų būdus ir pagalbos poreikį iš miesto savivaldybės. Noriu būti pasiruošęs visomis prasmėmis kandidatuodamas į Klaipėdos savivaldybės tarybą.

Nepamirštu ir mūsų įkurto paramos fondo „Artimas artimas“ pareigų. Neseniai rinkome lėšas Klaipėdos ukrainiečių mokyklai, esu dėkingas draugams ir partneriams, prisidėjusiems prie pagalbos tiems, kam vis dar to tikrai labai reikia.

Be visų veiklų, yra šeima. Nors paroje tik 24 val., laiko jiems stengiuosi kasdien atrasti.

Asmeninio archyvo nuotr.

– Kodėl, šalia visų visuomeninių veiklų, nusprendėte dalyvauti Klaipėdos savivaldybės rinkimuose?

– Supratau, kad esu tokiame gyvenimo etape, kai jaučiuosi įgyvendinęs ir pasiekęs asmeninius tikslus: namas pastatytas, medis pasodintas, sūnūs sparčiai auga (šypsosi). Tačiau energijos ir ryžto vis dar turiu apsčiai. Norisi ja dalintis ne tik su artimaisiais, bet ir su visuomene.

Mano gyvenimas nebuvo lengvas. Kai svajojau pradėti karjerą jūroje, nebuvo kas pasiūlytų geresnę darbo vietą. Verslą su kolegomis vėliau pradėjome taip pat nuo tuščio lapo. Nelabai kas tikėjo mūsų idėjomis, sakė, jog lendame į konservatyvios rinkos sistemą, kurioje išlikti sunku. Tačiau ambicijų, užsispyrimo, visiško atsidavimo savo svajonėms dėka sulaužėme nusistovėjusius stereotipus, įgavome pagarbos ir palaikymo, įgyvendinome savo tikslus.

Aš mėgstu gyvenime tvarką, discipliną, stengtis iki galo, nemesti užduočių, kai pasirodo per sunku ar neįveikiama. Stebėdamas, kaip auga sūnūs, vis prisimenu seną tiesą – juk vaikščioti išmokome ne iš karto. Kiek kartų kritome, bandėme iš naujo, stojomės, vėl kritome ir vėl atsistojome – kol žengėme tą pirmą, o vėliau ir antrą žingsnį. Taip ir gyvenime – jeigu suklysti ar nepasiseka, tiesiog bandai iš naujo, kol pavyksta.

Iššūkiai man patinka, motyvuoja atsakomybė, žmonių lūkesčiai ir tai, kad privalau laikytis savo žodžio. Turiu didžiulį norą savo veikla ir darbais įrodyti, kad galiu „sulaužyti“ gąsdinančius stereotipus, jog nauji politikai „paskęsta“ valdžios sistemoje.

– Kaip manote, kokia esminė problema šiuo metu trukdo augti Klaipėdos miestui?

– Augimas vyksta, bet lėtai. Mano manymu, esminė problema yra per mažas savivaldybės įsitraukimas ir pagalba verslui, bendravimas ir bendradarbiavimas. Galbūt kompetencijos, motyvacijos, organizavimo ar disciplinos stoka. Ir, žinoma, dirbti. Reikia dirbti, atsakingai dirbti, juk tik darant ir aktyviai veikiant galimi pokyčiai.

Asmeninio archyvo nuotr.

– Kuris miestas, jūsų nuomone, Lietuvoje tvarkosi geriausiai? Kodėl?

– Asmeniškai myliu Druskininkus. Savivaldybė ten dirba kaip protingi verslininkai. Miestas strategiškai pritaiko savo galimybes. Puikų proveržį turėjo ir Kaunas, kai dėl daugybės įdomių sprendimų miestui iš pilko „ir Kaune gyventi galima“ reinkarnavosi į „Kaune gyventi norisi“.

– Kokius klausimus spręstumėte, jei būtumėte išrinktas į Klaipėdos miesto tarybą?

– Pradėti norėtųsi nuo supratimo ir įsiklausymo, kokios miesto problemos yra aktualiausios visuomenei, čia gyvenantiems žmonėms ir reikalauja greičiausių, efektyviausių sprendimų. Man atrodo, labai svarbūs yra kokybės, kontrolės klausimai jau vykstančiuose, bet dėl kažkokių priežasčių sustojusiuose projektuose. Dėl to kurčiau kontrolės komisijas ir norėčiau prisidėti prie viešųjų pirkimų organizavimo, siekiant išvengti netikslingo miesto biudžeto panaudojimo.

Taip pat turiu tikslą parengti ne vieną inovacijų projektą, pritaikytą miesto infrastruktūros gerinimui, efektyviai panaudojant Europos fondų lėšas. Norisi pritaikyti savo vadybos ir technologijų žinias, tarptautinę patirtį, pritraukiant užsienio investuotojus, kurie atvertų naujas galimybes miestui ir žmonėms.

Miesto eismas, remontai, apleistų vietų ir pastatų tvarkymas, daugiabučių kiemų parkavimosi problemos, mokyklų renovacijos – visokeriopa pagalba sprendžiant klausimus, teikiant pasiūlymus, visomis jėgomis prisidedant ir veikiant. Na, ir galiausiai mano stichija – jūrinis sektorius. Kadangi čia turiu daugiausia profesionalios patirties, norėčiau būti šios srities atstovu. Savivaldybėje – keliant klausimus, taisant įstatymus, edukuojant, o jūreiviams – kolega, bendražygis, į kurį visada gali kreiptis, kuriuo gali pasitikėti ir jaustis išgirsti.

Asmeninio archyvo nuotr.

– Kodėl jungiatės būtent prie Liberalų sąjūdžio komandos?

– Kai 2022 m. pradžioje prisijungiau prie Liberalų sąjūdžio partijos, atvirai pasakius, nežinojau nė vieno politiko nei šioje, nei kitose partijose. Peržvelgiau jų tinklalapius, perskaičiau įstatus, siekius, vizijas ir supratau, kad esu liberalių pažiūrų žmogus.

Nesigailiu, tikiu Liberalų sąjūdžio komanda. Čia daug jaunų, išsilavinusių žmonių, bendraminčių. Galbūt kaip tik to Klaipėdai ir trūksta – „šviežio“ požiūrio, ambicijų ir inovacijų.

– Kaip matote Klaipėdą po penkerių metų? Kas svarbiausio bus pasikeitę?

– Tvarkingesnis, švaresnis, inovatyvesnis miestas. Sumažėję kamščiai, besišypsantys žmonės gatvėse, bendruomeniškumas. Jaunimas atvyksta mokytis jūreivystės amato. Klaipėda – augantis, jūrinis miestas, išlaikantis jūrines tradicijas ir kartu žengiantis koja kojon su pasaulinėmis inovacijomis ir sprendimais.

Asmeninio archyvo nuotr.

Politinė reklama apmokėta iš Liberalų sąjūdžio Klaipėdos miesto rinkimų apygardoje Nr. 20 kandidatų sąrašo PK sąskaitos. Užs. 1847869.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kas tas Artur Trus is kokios skyles atbildejo

o kas tas Artur Trus is  kokios skyles  atbildejo portretas
ir libersosines idejas skleist Klaipedoj pradejjo ... ????

na

na portretas
jus paziurekit visose kituose partijose kurie eina i merus visokie buve ar esami valdziazmogiai net seniai virs 70 metu.as balsuosiu tik uz Puteiki kuris gali padaryti ir padarys miesta grazesni,laisvesni ir gyvesni.o cia tokie nusisnekejimai net skaityti neverta.

Romas

Romas portretas
Šaunuolis! Vienas iš nedaugėlio, kuris išsiskiria tarp senių, ir pilkų kandidatų. Ko ten eina vėl seni apsijuokeliai, ne pirmą kartą apsivogusių veikėjų gaujos.. Kokio velnio Puteikis eina į merus ar į tarybą? Butelių taros vagis… Duokite kelią jauniems, išsilavinusiems!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių