Quantcast

„Metų klaipėdietės“ konkursas įsibėgėjo: išrinktas dešimtukas

Kiekvienų metų pradžioje uostamiestį išjudinantis „Metų klaipėdietės“ konkursas jau įsibėgėjo. Suskaičiavus skaitytojų balsus, paaiškėjo dešimt daugiausia miesto žmonių simpatijų šiemet pelniusių moterų.

Ypatingos pagarbos sulaukė meno, kultūros, sporto atstovės bei moterys, įkvepiančios savo geraširdiškumu, įdomia ir prasminga veikla.

Uostamiestis išties turi kuo didžiuotis – moterimis, kurios prasidėjus žiauriam karui Ukrainoje iki šiol savanoriauja ir aktyviai teikia pagalbą bei palaikymą karo pabėgėliams, taip pat ir tomis, kurios savo veikla garsina Klaipėdos vardą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Šiųmetinis tradicija tapęs konkursas vyksta jau 21-ąjį kartą. Nuo pat jo pradžios, ragindami ieškoti Metų klaipėdietės vardo vertų moterų, konkurso organizatoriai – dienraštis „Klaipėda“ prašė siūlyti miesto žmonėms savo darbais nusipelniusias moteris.

Balsuoti buvo galima trumposiomis žinutėmis, kerpant iš laikraščio kuponus ir balsuojant dienraščio „Klaipėda“ internetiniame portale klaipeda.diena.lt, rubrikoje „Metų klaipėdietė“. Trumposios žinutės bei laikraščio kuponai prilyginami dešimt taškų, kiekvienas balsas portale vertinamas kaip vienas taškas.

Susumavus balsus, paaiškėjo konkurso antrojo etapo dalyvės. Tai – dar ne pabaiga, konkursas tęsiasi, tad iki vasario 19-osios 12 val. raginame balsuoti už savo favorites ir rinkti šešetuką. Per šį, trečiąjį, konkurso etapą taip pat bus galima susipažinti su dešimt dalyvių dienraščio straipsniuose.

Komisijos nariai iš paskelbto dešimtuko išrinks vieną kandidatę, kuri pateks į finalinį šešetuką. Kitas penkias moteris išrinks skaitytojai.

Vasario 21 d. dienraštyje skelbsime finalinį konkurso pretendenčių į konkurso šešetuką sąrašą. Tad nuo šios dienos iki kovo 7-osios 12 val. vyks balsavimas už konkurso laimėtoją, kuri iškilmingame renginyje bus paskelbta kovo 10 d.

Dėkojame konkurso garbės mecenatui bendrovei „Mūsų laikas“.

Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Taip pat dėkojame pagrindiniams rėmėjams: „Švyturys go nealkoholinis“, Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai „BEGA“, rėmėjams: įmonei „Parsekas“, „DFDS“ ir partneriams: kompanijai „VMG“, odontologijos klinikai „Vaidenta“, medicinos centrui „Lorna“.


3 Angelina Banytė. Dailininkė, sukūrusi freską ant Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios fasado. Tai yra didžiausia visoje Rytų Europoje, beveik 100 kv. m dydžio bizantiška smaltos mozaika. Per daugiau nei keturis kūrybinio darbo dešimtmečius sukūrė nemažai monumentaliosios tapybos kūrinių. Jos kūrybos siena užpildytų daugiau kaip 1 000 kv. metrų plotą. A. Banytė taip pat yra Klaipėdos kultūros magistrė.

4 Brigita Beliajeva. Akušerė ginekologė, kuri rūpinasi moterų sveikata, sukuria nuostabią aplinką ir sąlygas savo pacientėms. B. Beliajeva stengiasi, kad kiekvienas pacientės apsilankymas būtų apgaubtas dėmesingumu ir rūpesčiu, nekeltų streso, o po vizito neliktų neatsakytų klausimų.

10 Audronė Lenkauskienė. Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro mokytoja, vadovaujanti Skaitovų ir poetinio teatro būreliui. Ji jau keliolika metų moko vaikus kūrybos paslapčių. Jos auklėtiniai savo pasiekimais garsėja visoje Lietuvoje ir garsina Klaipėdą. Audronė – moksleivių labai mėgstama išskirtinių gebėjimų pedagogė, atverianti jiems literatūros pažinimą ir viešojo kalbėjimo slėpinius.

12 Diana Mačiūtė. Karatė kiokušin „Okinava“ klubo prezidentė, pirmoji moteris Lietuvos istorijoje, apsigynusi 5 DAN. Netgi du kartus pripažinta geriausia metų trenere, LKKF prezidiumo narė, Lietuvos rinktinės trenerė, pasaulio ir Europos čempionė. Meistrė šia sporto šaka užsiima jau virš 30 metų. D. Mačiūtė tapo pirma moterimi Lietuvos istorijoje, pasiekusia tokį aukštą meistriškumo lygį, o tai liudija apie ypač stiprų charakterį bei atsidavimą sportui. 2022 m. jos vadovaujamas klubas tapo techniškai stipriausiu Lietuvoje ir Europoje.

14 Loreta Narvilaitė. Klaipėdos kompozitorė. Moteris geba suderinti šeimos gyvenimą, pedagoginį darbą, straipsnių rašymą, muzikinę vadybą. Daugiau nei 10 metų L. Narvilaitė yra Koncertų salės direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai, su jos atėjimu prasidėjo nuoseklus ir profesionalus koncertinių programų sudarymas, o tai prisideda prie miesto kultūrinio gyvenimo klestėjimo. Ji yra atsakinga už „Klaipėdos muzikos pavasario“, „Permainų muzikos“, „Salve Musica“ ir Klaipėdos kariliono festivalius. Per metus jai tenka atrinkti ir sustyguoti apie 80 koncertų.

15 Indrė Razbadauskaitė-Venskė. Jau daugiau kaip 10 metų skatina jaunimą domėtis verslumu, rinkodara, atrasti savyje lyderius. Ji dalijasi savo patirtimi ir dėsto LCC, ISM ir VU verslo mokykloje, yra Lietuvos marketingo asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė. Moteris daug laiko atiduoda mentoriaudama įvairiose programose su Inovacijų agentūra bei „Junior Achievement“ programomis. Keliaudama po tarptautines konferencijas, dėstydama užsienyje kaip kviestinė dėstytoja viešina Klaipėdos miesto vardą, įkvepia aplinkinius kūrybai, motyvuoja siekti savo tikslų.

17 Jovita Saulėnienė. Kultūrologė, filologė, aistringa kraštotyrininkė, knygų „Prūsijos karalienė Luizė Klaipėdoje“, „Nugrimzdusi Klaipėda“ ir „Karališkoji Klaipėda“ autorė. Klaipėdos istorinės ir kultūrinės atminties premijos „Prūsa“ laureatė. Nepailstanti klaipėdiečiams diegti mintį apie didingą Klaipėdos praeitį ir trinti provincijos nepilnavertiškumo kompleksus, šviečianti ir diegianti klaipėdiečiams žinias apie įdomią ir svarbią mūsų miesto praeitį.

18 Romena Savickienė. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė, ne vienerius metus kartu su savo komanda kūrybiškai pristatanti uostamiestį turistams ir visiems, kurie domisi mūsų miestu, daranti viską, kad jie vėl sugrįžtų į Klaipėdą. Pernai, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą ir čia atvykus pirmiesiems karo pabėgėliams, R. Savickienė iš karto nuoširdžiai ir operatyviai ėmėsi organizuoti pagalbą ukrainiečiams, su kuriais jos ryšiai nenutrūksta iki dabar.

19 Marta Vendland. Teatro ARTYN įkūrėja ir režisierė, meno namų vadovė. Prieš ketverius metus jauna režisierė įkūrė šviesaus atminimo teatro pedagogo Gedimino Šimkaus teatrą ARTYN. Skirtingų profesijų atstovai susibūrė po vienu stogu ir atrado savo žiūrovą. Praėję 2022-ieji M. Vendland pažymėti nauju projektu – meno namų ARTYN įkūrimu. Tai kol kas vieninteliai meno namai Klaipėdoje, kurie siūlo kultūrinį švietimą suaugusiesiems, kur žmogus per tam tikrą laiką gali įgyti įgūdžių, ateiti ir įgyvendinti savo svajones.

20 Rūta Židžiūnienė. Choreografė, pedagogė, linijinių šokių mokyklos „Linedance LT“ įkūrėja Klaipėdoje. Organizuoja tarptautinius linijinių šokių festivalius Palangoje, Maroke, Ispanijoje, taip garsina Klaipėdos vardą už Lietuvos ribų. Organizuoja tarptautinę šokių stovyklą vaikams ir suaugusiesiems, organizuoja WCDF tarptautines reitingines šokių varžybas. Kasmet per Tarptautinę šokių dieną šokiais džiugina klaipėdiečius ir miesto svečius. Moteris visada trykšta gera energija ir ja užkrečia kitus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau, jog

Manau, jog portretas
Metų klasipėdietės vardo turi būti verta moteris, NEATLYGINTINAI dirbančia , kažką gero nuveikusi Klaipėdai, klaipėdiečiams. TIK TAIP. Už algą dirba VISOS moterys ir NEBLOGAI. Jei renkamos dirbančias už algą, VISAI NEREIKIA tokių rinkimų.

Antantas, smulkus ūkininkas

Antantas, smulkus ūkininkas portretas
Svarbu moteris, nereikia žinoti jų :)

Petras

Petras portretas
Nezinau nei vienos :D
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių