Quantcast

Tilteliui surado naują vietą

Uostamiesčio valdžia jau sugalvojo, kur būtų galima perkelti laikiną pėsčiųjų-dviratininkų tiltą, kuris dabar pastatytas per Danę ties Pilies tiltu. Jį būtų siūloma sumontuoti netoli Jono kalnelio.

Uostamiesčio valdžia jau sugalvojo, kur būtų galima perkelti laikiną pėsčiųjų-dviratininkų tiltą, kuris dabar pastatytas per Danę ties Pilies tiltu. Jį būtų siūloma sumontuoti netoli Jono kalnelio.

Numatoma, kad pėsčiųjų-dviratininkų tiltas atsiremtų į Danės skvere esančią vaikų žaidimų aikštelę.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad naujajai statinio vietai dar turi pritarti uostamiesčio taryba.

„Laikino tiltas atsiėjo apie 500 tūkst. litų. Padėti jį į sandėlį ir kažko laukti yra netikslinga. Manome, kad pastatyti tiltą netoli Jono kalnelio yra visiškai įmanoma“, – komentavo direktorius.

Laikinas pėsčiųjų-dviratininkų tiltas dabartinėje vietoje bus reikalingas iki metų pabaigos, kai baigtas remontuoti Pilies tiltas bus pripažintas tinkamu naudoti.

Planuojama, kad į kitą vietą jis galėtų būti perkeltas kitų metų pavasarį. Tam reikės papildomų lėšų.

„Tiltas gali būti per trumpas. Vietoje, kur planuojame jį perkelti, Danė yra platesnė. Gali būti, kad tiltą reikės prailginti 10 metrų. Bus atliekami matavimai. Tada tiksliai paaiškės, kiek reikės lėšų tilto perkėlimui ir prailginimui. Tai turėtų atsieiti iki 100 tūkst. litų“, – teigė vadovas.

L.Dūdos nuomone, pasirinkta vieta yra labai tinkama. Juolab, kad yra nutiestas dviračių takas palei Danės pakrantę. Dviratininkai į jį galės patekti nevažiuodami per senamiestį, Biržos tiltą, Manto gatvę, kur ant šaligatvių sunkiai įsitenka su pėsčiaisiais.

„Srautai pasiskirstys kitaip“, – tvirtino direktorius.

Anot vadovo, tiltas netrukdys vandens transportui. Pro jį be problemų galės praplaukti kateriai, sportinės valtys. Netilps tik jachtos. Tačiau, anot vadovo, nėra numatyta, kad jos ten plauktų.

Vandens kelias Danės upėje baigiasi ties Jono kalneliu. Ateityje planuojama jį peržiūrėti ir prireikus prailginti.
L.Dūda tvirtino, kad laikinas pėsčiųjų-dviratininkų tiltas bus naudingas ir ateityje, statant Bastionų tiltą. Atsiradus šiam statiniui, bus galima vėl keisti jo vietą.

„Tilto konstrukcija nesudėtinga. Jį paprasta perkelti“, – pabrėžė vadovas.

Taip pat yra planuojama išvalyti Danės upę. Pašalinti senus polius, pakrypusius medžius, dugne esančias įvairias liekanas, šiukšles. L.Dūda pabrėžė, kad tada mieste atsiras nauja rekreacinė teritorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to 2to tiesig

to 2to tiesig portretas
tamstelei,matyt,kai pavartoji vaistuku,"protingu ideju gimsta"?

2 to tiesiog

2 to tiesiog portretas
vaistukus išgerk, vėl pamiršai.

to tiesiog

to tiesiog portretas
tamsta "proto" bokstas,ar ....?Remontuojamas,uz 7 500 000,Lt Pilies tiltas,tiltas uzdarytas,butent vasara?"Mastytojai"[kaip isplauti pinigelius] is "savi-valdybes","sumaste",salia "remontuojamo[?] tilto" ,pastatyti laikina[???],tik uz kazkokius "mizernus 500 000,L?.Nors salia uz 300 metru Birzos tiltas,sako ,kad,"po kapitalinio berods uz 6 000 000,Lt, dar veikia?Manau dviratininkams-pestiesiams paeeti ne problema?Ka persa "savi-valdybe"?"Laikina tilta"[???] nori "perkelti"[?]?Kokiu tikslu?Negi "savi-valdyb"e neturi kur deti pinigu?Ka,kitame straipsnyje raso apie "savi-valdybes" manija "remontuoti-statyti" "tiltus"[???].O stebukle,kaip tik "reikiamoje" vietoje,sunaikinant Bangu gatveKuliu Vartus jau sunaikino.Jono kalneli,fontanus, skvera,Danges,Liepu gatves,Karoso gatves? Tai dar kart klausiu,-ar Klaipedoje yra STT ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių