Quantcast

Tiltas sandėlyje netrūnys

Uostamiesčio valdžia neatsisako planų laikinąjį pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą per Danę perkelti į kitą vietą, kai bus baigtas kapitalinis Pilies tilto remontas. Šiuo metu ruošiamasi pirkti projektavimo darbus.

Uostamiesčio valdžia neatsisako planų laikinąjį pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą per Danę perkelti į kitą vietą, kai bus baigtas kapitalinis Pilies tilto remontas. Šiuo metu ruošiamasi pirkti projektavimo darbus.

„Tai yra numatyta kitų metų plane. Tiltą projektuosime kitoje vietoje“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Siūloma, kad medinis pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas būtų sumontuotas netoli Jono kalnelio. Apie šią vietą buvo kalbėta dar vasarą. Tačiau ar planų nereikės keisti, kol kas nėra aišku.

„Vietai turi pritarti kultūros paveldo sergėtojai, aplinkosaugininkai. Reikia išsiaiškinti, ar šioje vietoje statinys netrukdytų laivybai. Jei nepavyks visko suderinti, ieškosime kitos erdvės“, – komentavo direktorius.

R.Zulcas dar negalėjo pasakyti, ar baigus kapitalinį Pilies tilto remontą laikinasis statinys bus išmontuotas ir padėtas į sandėlį.

„Spręsime, ką daryti. Šiaip statinys trukdo laivybai, o Pilies tiltas turi būti keliamas kartą per parą“, – komentavo direktorius.

Pro laikinąjį tiltą gali praplaukti ne aukštesni nei dviejų metrų laivai.

Laikinasis pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas yra surenkamas – ant metalinių konstrukcijų sudėtas medinis pagrindas. Jo plotis siekia 3, o ilgis – 33 metrus. Objekto pastatymas atsiėjo apie 500 tūkst. litų.

Planuojama, kad į kitą vietą jis galėtų būti perkeltas kitų metų pavasarį. Neatmetama galimybė, kad laikinąjį statinį gali tekti pailginti apie 10 metrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
mintis pastatyti prie Jono kalnelio tikrai nebloga. Pastaba- ar netrukdys naujo tilto statybai? Reikia perkalbėti ir su laivelių savininkais, kad užtektų aukščio praplaukimui. Pasivaikščiojimui susidarytų puikus ratas.

emigr@nt

emigr@nt portretas
Kas ta dane? Danijos gyventoja?

istorija

istorija portretas
per DANGĘ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių