Quantcast

Tikrino, ar nuvalyti daugiabučių namų kiemai

Kontrolieriai antradienį stebėjo, ar yra valomi kiemai. Šis patikrinimas nebuvo suplanuotas. Jis suorganizuotas, reaguojant į tai, kad Klaipėdoje iškrito pirmasis didesnis sniegas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, antradienį buvo tikrinami pirtinėje ir centrinėje miesto dalyje esantys daugiabučių kiemai.

Nuo lapkričio 1-osios įsigaliojo nauja tvarka, pagal kurią prižiūrimos prie daugiabučių namų esančios teritorijos. Už jas atsakinga nebe savivaldybė, o gyventojai.

Pastarieji turėjo išsirinkti, kas valys jų daugiabučio namo kiemą. Dauguma tą ir padarė.

V.Valys tvirtino, kad patikrinti kiemai tiek pietinėje, tiek centrinėje miesto dalyje tikrai buvo valomi. Situacija nėra tragiška.

„Bent aplink namus, takeliai tikrai buvo nuvalyti“, – tvirtino vedėjas.

Kontrolieriai buvo gavę vieną skundą dėl kiemų valymo. Pranešta, kad prie Gedminų gatvės 18 namo laiptinės nėra nuvalytas sniegas.

„Važiavome, tikrinome, bet jau buvo nuvalyta. Daugiau skundų iš gyventojų dėl kiemų valymo nebuvome sulaukę. Gal jie tiesiai kreipiasi į vadybininką ar bendrijos pirmininką. Visada laukiame iš žmonių pranešimų ir reaguojame į juos“, – tvirtino vedėjas.

Anot V.Valio, patikrinimų metu pastebėta, kad daugiau netvarkos yra prie kai kurių didesnių įmonių. Jos nenusivalo šaligatvių.

„Suprantu, kad yra grafikai. Reikia valyti tris kartus per savaitę. Tačiau kai iškrenta pirmasis sniegas gal galima susiimti ir nuvalyti. Sniegą reikia valyti. Priešingu atveju jis susiplaks, virs ledu, o atšalus jį bus sunku pašalinti. Žmonės eidami slidžia danga gali patirti traumas“, – pabrėžė vedėjas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius toliau tęs patikrinimus, kaip yra valomas sniegas daugiabučių namų kiemuose ir kitose miesto vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tegul tas Valys

Tegul tas Valys  portretas
ateina į ŠIAULIŲ gatvę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o ne laukia raštiškų skundų, ką jis mėgsta.

Tegul

Tegul portretas
pasitikrina ir užsideda baudas sau nesutvarkyta ir nenuvalyta savivaldybei priklausantys plotai.Ar čia tik proga nuskalpuoti būtent bendruomenių gyventojus?

Jonas Šnekorius

Jonas Šnekorius portretas
Vienas žmogelis negali niekaip išeiti iš poliklinikos nes nuo judėjimo stokos užpuolė visos ligos, tame tarpe ir ankstyva senatvinė silpnaprotystė. Tarp kitko dirbantys raumenys yra penkta liauka, gamina vieną fermentą atitolinantį šią bėdą. Gal savivaldybėje atsiras geras žmogus ir aprūpins nuo bėdų bėgančius žmones šiūpeliais,ir bus suderinta nauda ir malonumas. Galima nebūtinai užkretinėti blogais pavyzdžiais , kur žiniasklaida iš tingėjimo surasti gerą pavyzdį džiovina ir mala šūdą, o po to sklaido. Galėtų aprašinėti sveikuolius, ne tuos kurie nuo lindimo į ledinį vandenį gauna lėtines ligas,po to tenka gyventi kitų sąskaita, o daro gera visiems , tame skaičiuje ir sau laisvalaikiu dirbdami naudingą fizinį darbą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių