Quantcast

Tėvai pasigedo saugių nuovažų

Klaipėdietės mamos piktinasi – esą mieste trūksta vaikų vežimėliams pritaikytų nuovažų. Anot moterų, dabartinės ne tik itin stačios, bet ir siauros, tad jomis važiuoti, galima sakyti, neįmanoma. Vežimėlius su kūdikiais mamos kartais priverstos laiptais užnešti pačios.

Su kūdikiais pasivaikščioti ar apsipirkti susiruošę klaipėdiečiai teigia neretai susiduriantys su iššūkiais.

"Kai kurios nuovažos mieste, pavyzdžiui, Baltijos prospekto požeminėje perėjoje ar šalia prekybos centrų, yra labai varganos. Vežimas vos telpa, o ką jau apie saugumą tokiu atveju kalbėti", – piktinosi klaipėdietis tėtis Laurynas.

Anot vyro, mieste įrengtos ne vieną dešimtmetį skaičiuojančios nuovažos jau seniai nebuvo atnaujintos.

Tokiai nuomonei pritarė ir klaipėdietė, dviejų vaikų mama Inesa.

"Užauginau du vaikus, tačiau jau daug metų problema nėra išspręsta. Su sunkumais susiduria ne tik mamos, bet ir neįgalieji. Jų judėjimas yra labai apribotas. Šalia prekybos centrų ir turgaviečių įrengtais pandusais naudotis išties nepatogu. Ant jų vargiai telpa vienas vežimas. Niekas nepagalvoja apie mamas, kurios augina dvynukus", – komentavo klaipėdietė Inesa.

Už mieste įrengtų pandusų priežiūrą atsakinga miesto savivaldybė.

Prekybos centrų teritorijoje esančiomis nuovažomis rūpinasi patys prekybos centrai.

Papildomos įrangos nėra, tačiau lifto juk ir neįrengsi.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, iki šiol nusiskundimų iš tėvų savivaldybės atstovai nebuvo sulaukę.

"Visur pastatyti pandusai. Papildomos įrangos nėra, tačiau lifto juk ir neįrengsi. Mano manymu, nuovažos pritaikytos vežimėliams. Gal tik su dvynukams skirtaisiais ir būtų sudėtinga. Per visą laiką nesulaukėme nė vieno skundo", – patikino L.Dūda.

Pasak departamento direktoriaus, šiemet nenumatyta lėšų pandusams atnaujinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenius

Zenius portretas
Ta prie depo nuotrauka reikejo visa padaryti ten puikiausias nuvaziavimas. Jauciu super mamyte eina is proto namie todel su vezimuku iesko spiceliai extrymo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių