Quantcast

Teritorijai uostamiestyje – ambicingi planai

Buvusi bendrovės "Klaipėdos kranai" teritorija ateityje turėtų pastebimai pasikeisti. Ją ketinama paversti nauju traukos centru tapsiančia prekybos, pramogų ir verslo zona. Projekto vystymo pradžia numatoma jau kitąmet.

Žada permainas

Uostamiestyje ketinama naujam gyvenimui prikelti didelę buvusios bendrovės "Klaipėdos kranai" teritoriją, esančią Šilutės plento ir planuojamo Statybininkų prospekto tęsinio sankirtoje.

Ši erdvė dabar priklauso ją aukcione įsigijusiai įmonių grupei "Stemma group".

Viliamasi, kad įgyvendinus pokyčius gyventojai čia galės dirbti, ilsėtis ir pramogauti. Be to, minėtoje vietoje įsikurs ir prekybos centras.

Prekyba, kultūra, laisvalaikis

Teritorijos išvystymo koncepciją sukūrė bendrovė "Do Architects". Jos atstovė Gilma Teodora Gylytė nešykštėjo pagyrų koncepcijos užsakovams. Anot jos, verslininkai retai duoda užduotį sukurti pirmiausia miestui patrauklų objektą.

G.T.Gylytė akcentavo, kad aplink teritoriją yra įsikūrę labai daug gyventojų. Šis faktas, pasak atstovės, yra svarbus, nes visoje minėtoje erdvėje pasigendama vietų, kur būtų galima kokybiškai leisti laiką.

Jau pirmojo teritorijos išvystymo etapo metu ketinama sukurti 20 tūkst. kv. metrų prekybai, kultūrai ir laisvalaikiui skirto ploto.

Siūlo išsaugoti laikrodį

Teritorijoje planuojama įrengti aikštę su fontanais, kuri žiemą galėtų atstoti atvirą čiuožyklą. Šią pagrindinę aikštę turėtų puošti stilizuoti kranų motyvai.

Iš pastarosios būtų galima patekti į dengtas renginių erdves ir galerijas. Žmogus galėtų rinktis, kur iš aikštės jam patraukti patogiau – į maisto prekių parduotuvę, kino teatrą, galerijas ar kitas erdves.

Šioje teritorijoje siūloma išsaugoti ir naujam gyvenimui prikelti čia buvusį klaipėdiečių dar prisimenamą laikrodį. Tiesa, jame būtų įkurdintas ir restoranas.

Numatoma, kad teritorijoje galėtų įsikurti ir kino teatras su didele žalia terasa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Bloga darosi nuo tų bambeklių. Žmonės investuoja pinigus ir blogo niekam nelinki ,kaip suprantu. O jūs su savo pavydžiais komentarais taip ir liksit skaičiuot kitų eurus. Eikit dirbti ir kažko siekt gyvenime ,neverkę. Taip ir liksit sėdėt visam gyvenimui prie kompo su savo piktais palinkėjimais.

:)))

:))) portretas
tai ko per konservų- libų valdymą užbankrotinote gamyklas ? Kodėl išsipardavinėjote viską ką galėjote ? Atsirado dirbantis gamykloje .... Kodėl dirbate taip , kad smarvė sklinda per pusę miesto ? Geriau jau užsidarytumėt ir eitumėt dirbti į parduotuvę .

Ilythiiri

Ilythiiri portretas
"kodėl tas vienas kovotojas su keliais bendraminčiais privalo ginti miestą nuo nuodingas gamyklas statančių zombių?Jis paskutinis klaipėdietis, daugiau žmonių kuriems to reikia nėra?Privalo triukšmauti dėl nuolatinės smarvės jūsų gyvenamuose rajonuose?" Zombi tu siauraproti ... prekybcentriu, "traukos centru" ir kitokiu vartojimo sventyklu - ant kiekvieno kampo pristatineta As geriau dirbu gamykloje, kuri maitina simtus darbuotoju ir simtus dideliu mazu imoneliu, kurios ta gamykla aptarnauja Jei tu nori, kad klaipedieciai dirbtu tik "pardavimu direktoriais", tarnais arba klounais spekuliantams - jau geriau emigruok, tokiu kapitalizmo geniju Klaipedoje nereikia
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių