Quantcast

Teismų bangos banglentininkų organizacijose

Jau kurį laiką tarp Lietuvos banglentininkų verda karščiausios aistros, persimetusios net į teismus.

Nepašalino iš asociacijos

Ginčas kilo dar 2020 m. pavasarį, kai Lietuvos bangų sporto asociacijos susirinkime iš asociacijos narių nebuvo pašalinta viešoji įstaiga (VšĮ) "Vėjas galvoje".

Jos pašalinimo siekė kita asociacijos narė VšĮ "Banglentė" ir du privatūs asmenys.

Jie iškėlė įtarimus, kad įstaiga "Vėjas galvoje" neva rengianti nelegalius renginius ir varžybas.

2020 m. balandžio 26 d. susirinkime įstaiga "Vėjas galvoje" nebuvo pašalinta iš asociacijos narių.

Po šio sprendimo ir kreiptasi į teismus. Iškeltas argumentas, kad sprendimas dėl įstaigos "Vėjas galvoje" pašalinimo buvęs užblokuotas iš anksto susitarus. Esą ši viešoji įstaiga esanti asociacijos steigėja ir turinti išskirtinę balsavimo teisę.

Lietuvos bangų sporto asociacija tokius argumentus vadino spekuliatyviais, nepagrįstais, prieštaraujančiais protingumo ir sąžiningumo principams. Esą neegzistuoja jokio pagrindo šalinti įstaigos "Vėjas galvoje" iš asociacijos narių.

Tai, kad šis narys organizavo tam tikrus renginius (varžybas) neturėdamas reikiamų leidimų, nekenkė asociacijai, jos narių įvaizdžiui ir geram vardui. Taip teigta Lietuvos bangų sporto asociacijos aiškinime teismuose.

Lietuvos bangų sporto asociacija tokius argumentus vadino spekuliatyviais, nepagrįstais, prieštaraujančiais protingumo ir sąžiningumo principams.

Vyko nelegalios varžybos

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2021 m. birželio 18 d. ieškinį dėl įstaigos "Vėjas galvoje" nepašalinimo iš asociacijos atmetė.

Vilniaus apygardos teismas 2021 m. lapkričio 23 d. dėl pateiktų naujų faktų nurodė bylą nagrinėti iš naujo. Neva pažeidimo mastai ir apimtys buvusios akivaizdžios, o nelegali varžybų organizavimo veikla buvusi ne epizodinė, bet tęsėsi kelerius metus.

2022 m. balandžio 12 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas jau priėmė kitokį sprendimą. Jis nurodė, kad sprendimas nešalinti įstaigos "Vėjas galvoje" iš asociacijos narių buvęs priimtas pažeidžiant pačios asociacijos nustatytas procedūras.

Aiškėja, kad panašus incidentas dėl nelegalių varžybų buvęs ir praeityje. 2017 m. nelegalias varžybas rengė kita asociacijos narė. Dėl to ji buvo pašalinta iš asociacijos narių. Asociacijoje 2018 m. buvęs priimtas sprendimas neorganizuoti jokių banglentininkų varžybų be leidimų konkrečiam renginiui.

Pagrįstai iškilo klausimas, kodėl vienu atveju nelegaliai varžybas rengusi organizacija buvo pašalinta iš asociacijos narių, kitu atveju – ne.

Pakartotiną Vilniaus apylinkės teismo 2022 m. balandžio 12 d. sprendimą dėl banglentininkų ginčo Vilniaus apygardos teismas 2022 m. rugsėjo 27 d. paliko nepakeistą.

Neturėjo paisyti privilegijų

Atrodytų, kad po šio sprendimo Lietuvos bangų sporto asociacija iš naujo turėjo spręsti klausimą dėl įstaigos "Vėjas galvoje" pašalinimo iš asociacijos narių.

Tačiau ji toliau pabandė tęsti teismų maratoną. Dėl Vilniaus apygardos teismo 2022 m. rugsėjo 27 d. sprendimo kreiptasi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą.

Šis teismas atsisakė priimti Lietuvos bangų sporto asociacijos skundą. Tai iš esmės reiškia, kad ši asociacija ginčą pralaimėjo.

Galutine ir neskundžiama nutartimi įsiteisėjo tas sprendimas, kuris Vilniaus apylinkės teisme buvo priimtas pakartotinai 2022 m. balandžio 12 d. pagal įstaigos "Banglentė" ir dviejų privačių asmenų skundą.

Tai reiškia, kad nelegaliai varžybas organizavusi viešoji įstaiga turėjo būti šalinama iš tikrųjų Lietuvos bangų sporto asociacijos narių nepriklausomai nuo to, kad ji toje asociacijoje yra privilegijuota, jos nuopelnai banglenčių sporto veiklai yra dideli.

"Vėjas galvoje" yra viena iš stipriausių Lietuvos burlenčių įstaigų, turinti burlenčių mokyklas, burlenčių įrangos parduotuves, nuomos punktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akinys

Akinys portretas
Teiginys "pašalinimo siekė kita asociacijos narė VšĮ „Banglentė“ ir du privatūs asmenys." yra neteisingas. VšĮ „Banglentė“ ir du privatūs asmenys siekė ne pašalinimo, bet 1. išsamaus VG veiklos išnagrinėjimo asociacijoje 2. asociacijos nuoseklios pozicijos išlaikymo vertinant pažeidimus 3. sąžiningo procedūrų laikymosi, dėl ko VšĮ „Banglentė“ ir du privatūs asmenys kreipėsi į teismą, prašydami panaikinti asociacijos sprendimą NEPAŠALINTI.

Jonelis

Jonelis portretas
O kad visi tiesiog myletu sita sporta ir nebezaistu situ zaidimu, gal uzteks?

o

o portretas
pasirodo kad janutiene isryskino ir pakeite ruspaslapties adresata ir ji tapo zydpaslaptym jau viesa o toliau seka visa padaru seka tomylin skvernal kuriu pagalba tautai uzkrove energetyni apinasri 1 is isprogusiu skverveizolu galima suprasti kokiai rusiai sis padaras priklauso ir tas vyksta visur ir visur ta pati tauta nuo Kristaus ir anksciau laiku /jesko/ pazadetos zemes ju paciu si karta reik visos ir su setonu eina isvien pries zmonija ka ir matome ir visi sie padarai nori karo kraujo kanciu o kas pries juos tuos pasalina kaip Kenedy ir d kt ir visa ta amziu genocida valde ir valdo rotsildu bankai sorosai bilgeicai ir ju vasalai ir tautybes nekartosiu visi jau zino kad visi artistai nuo raikino iki zelionkos nera nei rusai ar ukrainiec iai tai marionetes tu paciu svab fon ursul globalistu kuriuos visus reik i KT teist kol nesunaikino visos planetos ir duok Dieve su Kristaus pagalba ir atsakingu jegu setons bus nugramzdintas amz iams i savo pragara kuri sukele zemeje ???===
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių