Quantcast

Teismas išnagrinėjo A. Tapino ir R. Žemaitaičio ginčą: sprendimas – balandį

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį apeliacine tvarka išnagrinėjo visuomenininko Andriaus Tapino ir parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio ginčą dėl pastarojo paskleistos informacijos apie viešosios įstaigos „Laisvės TV“ organizuotas paramos Ukrainai rinkimo akcijas. Sprendimą byloje teismas planuoja paskelbti balandžio mėnesį.

„Byla išnagrinėta. Teismas sprendimą joje planuoja paskelbti balandžio 18 dieną“, – ketvirtadienį Eltai sakė Klaipėdos apygardos teismo atstovė Dovilė Saulėnienė.

Klaipėdos apylinkės teismas praėjusių metų gruodį nutarė, kad parlamentaro R. Žemaitaičio 2022 m. socialinime tinkle „Facebook“ paskelbta informacija apie visuomenininką A. Tapiną, viešąją įstaigą „Laisvės TV“ neatitinka tikrovės, žemina garbę ir orumą. Teismas įpareigojo politiką ištrinti minėtus įrašus, priteisė A. Tapinui 2 tūkst. eurų, o „Laisvės TV“ – 1 tūkst. euršų neturtinės žalos. Taip pat iš R. Žemaitaičio priteista 7,2 tūkst. eurų bylinėjimos išlaidų.

R. Žemaitaitis nesutiko su šiuo pirmos instancijos teismo sprendimu ir jį apskundė. Seimo narys Klaipėdos apygardos teismo prašo panaikinti jam nepalankų pirmos instancijos teismo sprendimą ir atmesti A. Tapino ir „Laisvės TV“ ieškinį.

A. Tapinas savo ruožtu apeliacinės instancijos teismo prašo priteisti didesnę sumą neturtinei žalai atlyginti – jam pačiam ir viešajai įstaigai „Laisvės TV“ po 10 tūkst. eurų.

ELTA primena, kad visuomenininkas A. Tapinas ir jo įkurta viešoji įstaiga „Laisvės TV“ į teismą su ieškiniu kreipėsi dėl parlamentaro R. Žemaitaičio skelbtos informacija apie jo įkurtos įstaigos, jo paties organizuotas paramos akcijas Ukrainai (pareiškimai apie pinigų rinkimą kovinio drono „Bayraktar“ pirkimui, A. Tapino neva praloštus pinigus ir pan.).

Pats R. Žemaitaitis teisme aiškino, kad savo komentaruose apie galimai „nusuktus tūkstančius“ minėdamas „Andriuką“, neturėjo omenyje A. Tapino. Parlamentaro gynėjos pabrėžė, kad politikas, keldamas klausimus apie paramos Ukrainai akcijų skaidrumą, tiesiog siekė įgyvendinti bendrąjį gėrį, tai yra vykdyti paramos panaudojimo kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
Kiek gali Zemaitaitis tyciotis is Valstybes ir Teisesaugos SLYKSTU

Viesas interesas

Viesas interesas portretas
Paskirti globa andriukui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių