Quantcast

Teisėjas R. Preikšaitis iš darbo išėjo savo noru: jo bylas perims kolegos

Klaipėdos apygardos teismas išlydėjo savo noru iš darbo išėjusį Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją. Jo pradėtas nagrinėti bylas perėmė kolegos.

Antradienį ryte susirinkę į posėdį teisiamos latvių nusikalstamos grupuotės bylos proceso dalyviai nustebo – teismo posėdžiui pirmininkavo nebe teisėjas Remigijus Preikšaitis, o kolegijos narė Aurelija Sadauskaitė. Nepaisant tokio pasikeitimo, posėdis vyko, buvo apklausiami liudytojai.

R. Preikšaitis prieš kelias dienas parašė prašymą atleisti jį iš darbo savo noru ir sulaukė teisėjų tarybos pritarimo. Viešai tokio savo žingsnio teisėjas nekomentavo.

56-erių R. Preikšaitis yra ne pirmas panašiai iš pareigų pasitraukęs šio teismo teisėjas. Prieš kurį laiką panašiai pasielgė Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Zigmas Pocius. Jis taip pat neaiškino pasitraukimo iš darbo priežasčių.

Neseniai iš darbo išėjusio teisėjo pradėtos nagrinėti bylos, pasak teismo atstovės spaudai Dovilės Saulėnienės, neturėtų strigti, jas ėmėsi nagrinėti kiti teisėjai.

Iš naujo neteks nagrinėti ir latvių nusikalstamos grupuotės bylos, pirmininkauti procesui ėmėsi viena kolegijos narių.

Šeši kaltinamieji, be neteisėto informacijos rinkimo apie privatų asmenį, kėsinimosi sunkiai sutrikdyti sveikatą, svetimo turto sunaikinimo, dokumentų klastojimo, teisiami ir už pasikėsinimą nužudyti.

Nusikaltimas nebuvo baigtas todėl, kad jo vykdytojas susilaužė koją. Organizuota grupuotė veikė Šiauliuose, čia vyko tikras karas tarp gaujų dėl įtakos sferų.

Šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme trūksta kelių teisėjų: vieno Baudžiamųjų bylų skyriuje ir dviejų Civilinių bylų skyriuje.

Pastarajame skyriuje netrukus pradės dirbti atrankas laimėjusios anksčiau Klaipėdos apylinkės teisme Klaipėdos rūmuose dirbusios teisėjos Larisa Šimanskienė ir Milda Valiulytė.

Baudžiamųjų bylų skyrius vis dar neturi pirmininko, jam vadovauja teisėjas Eduardas Maškevičius. Atrankoje į šį postą ketino dalyvauti skyriaus teisėja Dalia Kursevičienė. Atrankos rezultatai gali paaiškėti rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išėjusi į užtarnautą pensiją teisėją

Išėjusi į užtarnautą pensiją teisėją portretas
Teko turėti reikalą su šiuo negarbingu teisėju. Jį patį reikia teisti. Žlugdė kitų teisėjų karjeras, pats būdamas nesąžiningas daug metų sėdėjo Garbės teismo teisėjo kėdėje, gėda..., bet lazda visada atras tikrą niekšą.

zenonas

zenonas portretas
Kada teis apylinkės teismo teisėją V.Olcvikienę? Dokumentų ant jos sprando "per akis". Mano tel. 8 662 33770.

Anonimas

Anonimas portretas
Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės Vidos Kaubrytės veiklą
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių