Quantcast

Taupomi pinigai: į komandiruotę užsienyje keliaus tik vienas Klaipėdos politikas

Miesto vadovai vakar vėl svarstė, kurios valdininkų bei miesto politikų komandiruotės atneš naudos Klaipėdai, bet netaps našta miesto biudžetui. Šįkart į užsienį leista važiuoti tik vicemerui Arūnui Barbšiui.

Spalio 4–8 dienomis Lenkijoje, kurortinėje Gdynėje, vyks renginys, kuriame bus nagrinėjami pajūrio regiono reikalai, dalijamasi gerąja patirtimi, kalbama apie bendrus projektus, aptariami nauji bendradarbiavimo modeliai.

Šiame renginyje dalyvaus ir Latvijos, Kuršo atstovai.

"Komandiruotė – nemokama, tai mes iš to nuostolio neturėsime. A.Barbšys užsiima regionų politika. Ten bus kalbama, kaip galima prisidėti prie viešojo transporto, mokslo investicijų pritraukimo ir kitus dalykus", – pasakojo vicemeras Arvydas Cesiulis.

Meras Vytautas Grubliauskas bei jo pavaduotojai A.Barbšys ir A.Cesiulis dar kartą prisiminė Ukrainos miesto Ivano Frankivsko kvietimą į Europos miestų partnerių forumą, į kurį buvo kviesti atvykti ir klaipėdiečiai.

Prieš mėnesį klaipėdiečiai atsakė, kad į šį renginį nevyks. Geroji pandemijos pusė ta, kad daugelio komandiruočių ir vizitų galima atsisakyti, o bendravimo nenutraukti susisiekiant nuotoliniu būdu. Dabar kviečiama jame dalyvauti neišvažiuojant iš namų, mat forumas vyks nuotoliniu būdu.

Nuspręsta, kad šiame renginyje iš savo kabineto kalbės Klaipėdos meras. Dalyvavimas nuotoliniame renginyje taip pat nieko nekainuos.

Dar viena konferencija, kurioje kviečiami dalyvauti klaipėdiečiai, bus rengiama Klivlando (JAV, Ohajo valstija) savivaldos. Ji taip pat bus nuotolinė.

Šioje konferencijoje ketinama aptarti, kaip pandemija paveikė miesto viešojo transporto vystymą bei paslaugų teikimą. Renginio metu bus kalbama ir apie ekologijos aktualijas pandemijos metu.

Nuotolinėje konferencijoje galėtų dalyvauti Klaipėdos universiteto mokslininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...keliaus tik vienas Klaipėdos politikas...

...keliaus tik vienas Klaipėdos politikas... portretas
ir tas nenoromis. Vienam li8dna keliauti...

J

J portretas
Seimo nariai labai mėgsta keliauti ir tai gal turėtų labiau piktinti, negu vieno miesto politiko komandiruotė!

>Titui

>Titui portretas
deputatai tam kad duotu miestui naudos. per brangu laikyti iskalbinga deputata. gaidys graziai gieda- bet kiausiniu nededa.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių