Quantcast

Tarnybos nerado gamtos teršėjų

Žolynų gatvės gyventojai sunerimo ant dviračių tako šlapios dangos aptikę teršalų dėmes. Tačiau ant kojų sukeltos įvairios tarnybos nerado gamtos niokotojų.

Gavę skundą, į įvykio vietą nuskubėjo Klaipėdos savivaldybės specialistai, situaciją tikrino ir aplinkosaugininkai.

"Šioje vietoje vyko medžių genėjimo ir krūmų šalinimo darbai. Apvažiavome visą teritoriją, niekur nieko neradome. Gyventojo atsiųstose nuotraukose buvo matyti tepalų ar teršalų dėmės. Tačiau savaitgalį lijo, net ir lašas vandenyje atrodo baisiai, o gal ir lietus viską nuplovė", – tikino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Alma Montvilienė.

Į gyventojų skundą buvo sureaguota tiek rimtai, kad į patikrinimo reidą išskubėjo net ir tie rangovai, kurie atlieka mazuto ar kitų medžiagų surinkimo ir valymo darbus.

Gyventojo nuotraukose matyti kelios vietos, kur dviračių tako pakraštys pasidengęs teršalams būdinga spalvota plėvele.

Įmonės "Klaipėdos želdiniai" vadovas Gediminas Valašinas tikino, kad palei Danės upę buvo valoma teritorija išilgai dviračių tako, tačiau patikino, kad darbininkai elgėsi apdairiai ir neteršė aplinkos.

"Gal koks lašas nuo benzino pjūklo galėjo nukristi, tačiau ne tiek, kad užterštų aplinką. Vaizdas į Danės upę šiuo metu visiškai kitoks. Iškirsta daugybė krūmų, aplūžusių medžių, išvalyta didoka teritorija. Nors šiuo metu medžiai yra be lapų, upės dviratininkai nematydavo. Ją aklinai užstodavo krūmai", – kalbėjo G.Valašinas.

Darbininkai šioje teritorijoje plušėjo ne vieną dieną, kol pavyko išvalyti sąžalynus.

"Augo beverčiai krūmai, kurie tik traukia benamius. Tokios apžėlusios vietos dažniausiai virsta šiukšlių krūvomis. Dabar upės prieigos atrodo visai kitaip", – patikino G.Valašinas.

Artimiausiu metu genėjimo ir atžalų šalinimo darbai prasidės Medelyno gatvėje. Skiriamojoje juostoje priaugę daug savaiminių medžių, sužėlę atžalynai", – pastebėjimais dalijosi G.Valašinas.

Vaizdas pasikeitė ir Tilžės gatvėje. Važiuojantieji nuo Jakų žiedinės sankryžos į uostamiestį prieš geležinkelio pervažą vienoje kelio pusėje išvysta visiškai kitą vaizdą.

Čia taip pat išvalyti metų metus augę krūmai, išpjauti seni medžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zitajovita

Zitajovita portretas
tai ne kirteju kalte ,sestadienio vakare to nebuvo o sekmadieni is ankstyvo ryto nuo sodu puses ties veterinarijos gatve plati mazuto deme per kelia nutysusi iki upeliuko kur iteka i dange ,mazuto buvo nemazai .norejau skambinti bet neradau nr. kam .

stas

stas portretas
ar Įmonė "Klaipėdos želdiniai" kvailias laiko ? ten kur vyko kirtimai - ten buvo ir tepalai: prie namu kvartalo " Danes vingis" , prie Zolynu kvartalo ,prie Draugystes sodu bendrijos . Aiskiai matesi , kad tepalu demes is valytoju technikos ....

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Šaunuolis vadas Valašinas ir jo vadovaujama įmonė. Bruzgynuose tik erkės veisdavosi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių