Quantcast

Švyturio projektas keliaus į tarybą

Klaipėdos tarybai bus siūloma pritarti, kad valstybei nuosavybės teise priklausantis švyturys pajūryje būtų atvertas visuomenei ištisus metus. Miestas siekia, kad šis objektas taptų dar vienu turistų lankomų marinistiniu simboliu.

Uostamiesčio savivaldybė jau kurį laiką siekia, kad būtų sudaryta galimybė miesto gyventojams ir svečiams lankyti Klaipėdos švyturį ištisus metus, kad švyturys būtų įtrauktas į miesto turistinių ir lankytinų objektų sąrašą.

Šiuo metu lankytojų patekimas į švyturį yra labai apribotas.

Iki šiol galimybė patekti į švyturį buvo vieną kartą per metus, per Tarptautinę švyturių dieną.

Klaipėdos švyturys yra valstybinio jūrų uosto teritorijoje.

Objektai, esantys aplink švyturį, yra susiję su naftos produktų saugojimu, transportavimu, perpylimu.

Švyturys kaip tik patenka į nurodytų objektų apsaugos zonas.

"Tačiau, atsižvelgiant į Klaipėdos švyturio buvimo vietą, manome, kad yra galimybė švyturį atverti gyventojų lankymui, išsprendus srautų valdymo klausimą, nustačius lankymo grafiką, įdiegus papildomas saugumo priemones", – rašoma savivaldybės specialistų parengtame projekte politikams.

Atsižvelgiant į tai, jog Klaipėdos švyturys ir toliau bus naudojamas kaip navigacinis įrenginys, tai yra jame ir toliau veiks navigacinė įranga, jo atvėrimą visuomenei galėtų užtikrinti jo valdytoja Lietuvos transporto saugos administracija.

Teigiama, kad tokiu būdu švyturį galima būdu parengti atvėrimui per trumpiausią terminą.

Klaipėdos savivaldybė organizavo miesto gyventojų apklausą, kurioje miestiečiai buvo kviečiami išreikšti nuomonę dėl vieno svarbiausių miesto jūrinių simbolių – švyturio Burių g. 9 – atvėrimo visuomenei.

Tiesa, joje dalyvavo vos 310 gyventojų, tačiau net 305 apklaustųjų pasisakė už tai, kad Klaipėdos švyturys būtų atvertas visuomenei visus metus.

Savo poziciją artimiausiame posėdyje dėl Klaipėdos švyturio atvėrimo visuomenei turėtų pareikšti ir Klaipėdos savivaldybės taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių