Quantcast

Šviečiančias juostas įveikė liūtis?

Maždaug prieš pusmetį intensyvioje Liepų ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje, ties dviejomis pėsčiųjų perėjomis, grindinyje įdiegtos visą parą šviečiančios juostos. Tačiau jau keletą dienų jos neveikia. Anot savivaldybės atstovų, gedimą galėjo sukelti užpraėjusios savaitės liūtys.

Jau praėjusią savaitę pastebėta, kad miesto centre ties pėsčiųjų perėjomis įrengtos šviečiančios juostos švyti nebe taip intensyviai.

Vienoje LED juostų nematyti raudonos spalvos. Jos atkartoja šviesoforų signalus ir yra skirtos papildomam pėsčiųjų saugumui.

O šią savaitę tos juostos apskritai buvo išjungtos. Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės teigimu, taip nuspręsta padaryti, nes išaiškinta problema, dėl ko juostos švytėjo neryškiai.

"Preliminariais duomenimis, per didžiąsias liūtis sudrėko laidai. Todėl teko atjungti visas LED juostas. Juostos yra sinchronizuotos su šviesoforais. Ir kol jas sutvarkys, tam, kad nesugadintų šviesoforų, jos bus išjungtos. O gedimą rangovai žadėjo pašalinti šią savaitę", – teigė I.Šakalienė.

Tai – eksperimentinis projektas. Ši iš užsienio nusižiūrėta naujovė – keturių LED juostų projektavimas, montavimas ir įranga – miestui kainavo 14 tūkst. eurų.

Šviečiančių juostų spalva sutampa su tuo metu degančiu šviesoforo signalu.

Tad, pamatę raudoną šviesą ant grindinio, pėstieji automatiškai turėtų stabtelėti.

Ši sistema įrengta vienoje judriausių ir pavojingiausių uostamiesčio sankryžų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
VAGYS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ir kaip dar vaiksto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Klp

Klp portretas
Įdomu ar Šakalienė taip pat eksperimentuoja su savo rūmų statybomis šalia skulptūrų parko?

Gj

Gj portretas
Brokas
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių