Quantcast

Pajūryje įsibėgėja šventinis maratonas: sužibo dar dviejų miestų eglės

Savaitgalį Kalėdų eglutės su trenksmu įžiebtos Palangoje ir Kretingoje. Pajūrio miestai ir kurortai, nepaisydami vėluojančios žiemos, paskelbė gražiausių metų švenčių startą ir tikisi per visą šventinį laikotarpį sulaukti ne mažiau svečių nei vasarą.

Palangos Grafų Tiškevičių alėjoje įžiebtas pagrindinis Kalėdų simbolis – kurorto eglė.

Dvylikos metrų žaliaskarė, padabinta tikromis eglišakėmis, kalėdiniais žaislais ir įspūdingu skaičiumi lempučių.

Šventinio renginio metu kurorte visi susirinkusieji tapo "laiko keliautojais" ir pasinėrė į įspūdingą reginį – specialiai Palangai sukurtą žymiojo Lenkijos teatro "Teatr Akt" pasirodymą.

J. Vanagės nuotr.

Šeštadienio vakarą įžiebta ir pagrindinė Kretingos eglė, kuri taip pat, kaip ir Palangoje, yra 12 metrų aukščio.

Šventinės eglutės puošybą kretingiškiams šiemet padiktavo 2019-ųjų – Žemaitijos metų – tema.

Tad pagrindinė Kretingos rajono eglė papuošta tautiniais motyvais – atkartoti gyvybės medžio ir lietuviškos saulutės simboliai.

Kretingos savivaldybės nuotr.

Karkasinė eglė sukurta iš daugiau nei 500 gyvų žaliaskarių šakų, o jos puošybai panaudota 50 šviečiančių dekoracijų, 100 aukso spalvos žaisliukų, beveik 700 metrų spindinčių girliandų.

Šiemet kalėdinę nuotaiką Kretingoje kuria ne tik pagrindinė eglė Rotušės aikštėje, tradiciniai papuošimai miesto gatvėse, bet ir visuose miesto transporto žieduose žibančiomis lemputėmis išpuoštos kelios dešimtys žaliaskarių bei Vytauto gatvėje laikinai įsikūrę kone trisdešimt nykštukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių