Quantcast

Švėkšnos moliūgų žibintų neužgesino nei lietus, nei vėjas

Moliūgų švente garsėjanti Švėkšna savaitgalį sužibo įspūdingomis spalvomis. Grafų Pliaterių dvaro parke įsižiebė šimtai žibintų, o virš parko tvenkinio buvo demonstruojama 3D projekcija, kuri šventės dalyviams pasakojo miestelio istoriją.

Vėjuotą penktadienio vakarą parkas sulaukė ne tiek daug lankytojų, kiek suplūsdavo kasmet. Tačiau šeštadienio vakarą, rimstant lietui, į Švėkšną vis tik judėjo nemažai lankytojų automobilių iš visos apskrities.

Nepabūgę vis iš dangaus pasipilančio lietaus, šventės dalyviai traukė parko takeliais, kur jų laukė staigmenos.

Renginiai penktadieniui ir šeštadieniui buvo suplanuoti iki 21 val.

Didžiausias šventės akcentas – virš parko tvenkinio, kurį puošia medžioklės deivės Dianos skulptūra, demonstruota vaizdo projekcija.

Septynių minučių filmas papasakoja Švėkšnos miesto istoriją. Miestelio vardas galėjo kilti nuo šalia tekančio upelio, o švėkšniškiai miesto gimtadienį švenčia kovo 8-ąją.

Atvykusiųjų į Švėkšną laukė ir daugiau pramogų, besislepiantiems nuo lietaus buvo pasiūlyta aplankyti ekskursijas po bažnyčią, bažnyčios bokšte veikė ekspozicija liturgine tema.

Vakare šventės dalyvių laukė ekskursija po Švėkšnos parką „Apie ką šnara Švėkšnos parkas“.

Švėkšnos sinagogoje veikė fotografo Artūro Šeštoko ambrotipų paroda.

Viloje „Genovefa“ veikė fotografės Danutės Gailiūnienės, Vytauto Marcinkevičiaus, dailininkės Dianos Behm darbų parodos.

 

 

Portalo „Švėkšnos naujienos“ vaizdo įrašas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
rudens gėrybėmis verčiau kareivius vaišinti

Mantui

Mantui portretas
:D)

Mantas

Mantas portretas
Viskas buvo gerai, spūst prastovėjom virš valandos bet gerai praleidom laika, na mašina statėm tolokai apie 1.5km iki renginio vietos bet irgi smagiai pasivaikštai viską, tarpais lijo lietus bet irgi smagu išskirtinai visgi, minusas kad mažokai moliūgų buvo, Bet ir smagu. Kantrus žmones pamatė ką norėjo, netrugdė nei oras, nei spūstis. Buvo išties smagiai praleistas laikas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių