Quantcast

Pagarsėjusiam sveikuoliui D. Kepeniui nepavyko išvengti COVID-19 užkrato

Skiepų skeptikui ir sveikuoliui, parlamentarui Dainiui Kepeniui, nepaisant, kaip jis pats teigia, stipraus imuniteto, nepavyko išvengti COVID-19 užkrato. Tačiau net ir persirgęs politikas toliau tvirtina, kad užkrato pavojus Lietuvoje pernelyg sureikšminamas, o skiepai nuo šios ligos žmonių esą neišgelbės.

Gripas – baisesnis?

68 metų D.Kepenis, kaip ir nemažai kitų jo kolegų Seime, neišvengė užkrato.

Vyras pasakojo, kad savaitę iki susirgimo Seime nesilankė, po ligos taip pat kurį laiką į parlamentą negrįžo.

„Taigi nei mane kas Seime galėjo užkrėsti, nei aš ką užkrėčiau, nes nebuvo tokių galimybių. O šiaip tai aš niekada nesisaugojau. Galima sakyti, net ieškojau to COVID-19. Nei pirštines kada mūvėjau, nei rankas dezinfekavau. Tik porą kartų mane Seime privertė nusiplauti rankas tuo skysčiu. Nežinau, kur pagavau užkratą, bet, kaip sakė profesorius Saulius Čaplinskas, turbūt mažą dozę pagavau“, – dėstė D.Kepenis.

Žiūriu į dangų ramia sąžine.

Parlamentaras tikino, kad koronavirusu jis persirgo lengvai, vos tris dienas kūno temperatūra laikėsi 37,5 ir uoslė buvo „užgesusi“, o paskui staiga pasveiko.

„Ir nė vienas mano sveikuolis nepatvirtino, kad buvo rimtai susirgęs. Visi – tik po tris keturias dienas ar savaitę pasirguliavo ir viskas. Pavyzdžiui, mano sūnus su marčia, taip pat dukterėčia sirgo po savaitę, mano brolis sirgo keturias dienas. Yra visas būrys mano bendraminčių, kurie taip pat, jei sirgo, tai labai lengvai“, – tvirtino D.Kepenis.

Nuostata: D.Kepenis įsitikinęs, kad koronavirusu lengvai persirgo tik todėl, kad puoselėja sveiką gyvenimo būdą ir turi stiprų natūralų imunitetą. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Kai pernai lapkričio pradžioje COVID-19 susirgo Seimo narys Valerijus Simulikas, kuris parlamento posėdžių salėje sėdi šalia D.Kepenio, sveikuolis tuomet tikino užsikrėsti nebijąs, nes jo imunitetas geras ir jis rūpinasi savo sveikata.

Nepaisant to, D.Kepenis nuo koronaviruso neišsisuko.

„Paskui kalbėjausi su V.Simuliku apie tą jo ligą. Jis palygino savijautą sergant gripu ir COVID-19, ir man teigė, kad gripas nepalyginamai sunkesnis susirgimas nei koronavirusas. Be to, prieš kelias dienas gavau Higienos instituto duomenis, kad nuo COVID-19 mirusių žmonių amžiaus vidurkis yra 76 metai, o pernai gruodį visų mirusių asmenų Lietuvoje amžiaus vidurkis siekia 74 metus. Štai jums ir atsakymas, koks čia tas virusas pas mus siaučia“, – kalbėjo D.Kepenis, pabrėždamas, kad užkratas mirtinai pavojingas tik seniems ir ligotiems.

„Šita liga yra baimės liga“

D.Kepenio įsitikinimu, atlikus išsamų tyrimą, paaiškėtų, jog tie, kurie kasmet serga gripu, neišvengė ir koronaviruso.

„Tie, kas gripu nesirgdavo, ir COVID-19, jei jau taip atsitiko, persirgo labai lengvai. Kadangi aš pats gripu niekada nesirgau, dabar mano tas sirgimas buvo nesunkus. Jau trečią dieną viskas atslūgo, išėjau pabėgioti ir išsilaksčiau, kaip visuomet. Kitų sveikuolių klausinėjau apie užkratą, tai didžioji dauguma sirgo lengvai. Štai jums ir įrodymas, kad žmonės, kurie rūpinasi savo imunitetu, COVID-19 įveikė nesunkiai“, – pabrėžė D.Kepenis.

Anot sveikuolių atstovo, jei žmonės mėgsta pagulėti priešais televizorių su alaus skardine, valgo bet ką ir bet kaip, turi antsvorio, jie turėtų susirūpinti, nes tokiems išties nebus lengva, kai susirgs.

„Apie tai aš kalbu jau 30 metų, padariau, ką galėjau, ir dabar žiūriu į dangų ramia sąžine. Per pastaruosius kelerius metus inicijavau, kad Seimas priimtų du dokumentus. Vienas jų – nutarimas „Dėl sveikatos tausojimo ir stiprinimo“, kitas – „Dėl gyventojų imuniteto stiprinimo“. Ir jei mes iškart būtume pradėję juos įgyvendinti, kaip siūliau, dabar visi mūsų gyventojai būtų sveikuoliai ir nieko nebijotų. O tai svarbu, nes šita liga yra baimės liga, nes užsikrėtęs žmogus neretai supanikuoja ir to užkrato poveikis padvigubėja. Baimė čia yra pats baisiausias faktorius“, – mano D.Kepenis.

Vis tiek nesiskiepys

Seimo narys D.Kepenis senokai garsėja turįs neperkalbamo skiepų skeptiko reputaciją.

Tad jis ir dabar teigia, kad nuo COVID-19 nesiskiepytų, net jei ir nebūtų sirgęs. Jis siūlo kitą išeitį.

„Jei mokslininkai pripažįsta, kad kai kurie žmonės gauna mažą užkrato dozę ir lengvai perserga, tai kodėl jie yra verčiami skiepytis? Gal geriau „duokime“ visiems tą mažą užkrato dozę ir visi per tris dienas būsime tam tikra prasme pasiskiepiję. Kaip seniau būdavo kaime, kai visus vaikus sunešdavo į vieną gryčią ir jie visi ten persirgdavo tomis visomis vaikiškomis ligomis“, – savo sprendimą, kaip kovoti su Lietuvoje siaučiančiu užkratu, siūlė D.Kepenis.

Sveikuolis teigė, kad jam irgi skambino iš Sveikatos priežiūros centro ir siūlė skiepytis, bet jis esą atsisakęs ir vakciną paaukojęs tiems, kurie „ja labai tiki“.

D.Kepenis pabrėžė, kad skiepai ir testai yra neprivalomi. Ir jei žmogus nenori, priversti to daryti jo negalima.

„Kalbant apie save, man dabar skiepytis nėra prasmės ir niekada nebuvo, nes žinau, kad mane saugo tai, ką gavau su motinos pienu. Aš palaikau natūralų imunitetą visais įmanomais būdais – grūdinuosi, maitinuosi sveiku maistu, ieškau dvasinės ramybės. Todėl Seimui pateikiau dar ir Imuniteto paso įstatymo projektą, prie kurio vykdymo turėtų prisidėti mokslininkai, kurie privalės išmokti nustatyti, ar žmogus turi natūralų imunitetą. Tokiu atveju skiepų jiems nereikės, ir tas natūralus imunitetas turėtų prilygti skiepams“, – kalbėjo politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vacka

vacka portretas
taip saule, žmonės pasidarė ištižę........praskydę.............

Saulė

Saulė portretas
Perskaičius komentarus, susidaro nuomonė, kad daugumos smegenėlės virto šaltiena, matyt, tas *ovidas padarė įtaką - pilni pykčio, neapykantos kito žmogaus gyvenimo būdui ir nuomonei. O Kepenis šaunuolis, palaikau, daugiau tokių šviesių žmonių.

Mano nuomone

Mano nuomone  portretas
Dabar šis šaršalas ir toks ilgas karantinas jau darosi panašus į "politinį uždarymą " . Minčių tikrai kyla visokių .... Panašu seimo valdantieji nori seime prastumti Stambulo konvencijos ratifikavimą , vienalytes santuokas , narkotikų dekriminilizavimą , todėl karantino metu įvestas draudimas, draudžiantis judėjimą tarp savivaldybių , gali būti tam , kad Tauta nemitinguotų , nevažiuotų į Vilnių . Nepasitenkinimas kyla .
VISI KOMENTARAI 86

Galerijos

Daugiau straipsnių