Quantcast

Sveika gyvensena – vis aktualesnė

Klaipėdos „Vyturio“ progimnazija organizavo nuotolinę teorinę-praktinę konferenciją „Vaiko sveika gyvensena šiandien – galimybės ir perspektyvos“.

Pasak uostamiesčio renginyje dalyvavusio mero pavaduotojo Arvydo Cesiulio, moksleiviai skaitė pranešimus apie sveiką gyvenseną, pristatė savo atliktus tyrimus.

Buvo kalbama ir apie bendrą sveikatos situaciją mokyklose, pirmosios pagalbos suteikimą.

„Viskas prasideda nuo šeimos. Jeigu šeimoje sveikas gyvenimo būdas yra vertybė, tai ir vaikams tas dalykas toks bus. Mokykla turi prisidėti prie to, kad tam būtų sudarytos sąlygos. Viską pradėti reikėtų ir nuo visuomenės sveikatos. Galime parašyti daugybę gražių programų, bet jeigu niekas nemanys, kad jų reikalinga laikytis, taip ir nebus. Visi tai puikiai supranta“, – teigė A. Cesiulis.

Konferencijoje dalyvavo ir savo darbus pristatė klaipėdiečiai iš įvairių uostamiesčio mokyklų, taip pat moksleiviai iš Radviliškio rajono, Šiaulių, Pakruojo, Kauno, Vilniaus, Kretingalės, Plungės, Tauragės, Kazlų Rūdos, Prienų.

Buvo aptarti sveikos mitybos ir higienos įpročiai, vaisių ir daržovių nauda, žalingi įpročiai, technologijų žala, tvarumo perspektyvos, kritinis mąstymas, tolerancija ir daugelis kitų aktualių dalykų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisingai

teisingai portretas
Sveikata yra ne vaistai, o gyvenimo būdas. Vaistai yra reikalingi senatvėje pagelbėti kūnui atlikti tam tikras funkcijas, kurias kūnas jau nelabai tinkamai vykdo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių