Quantcast

Sužibo viltis: sunkiai sergančio vaikino gydymui suaukota reikiama suma

Daugiau kaip prieš savaitę portale pasidalijus aštuoniolikmečio Jono, kovojančio su dvigubai smogusia onkologine liga, istorija, Lietuvos žmonės neliko abejingi. Jaunuolio gydymui suaukota suma, už kurią bus galima įsigyti taip reikiamų vaistų beveik visų metų laikotarpiui.  

Sumos užteks beveik metų gydymui

Džiugią žinią apie žmonių, suskubusių padėti vaikinui iš pajūrio, kovojančiam su IV stadijos limfomos ir į karcinomą panašios onkologinės ligos diagnoze, gerumą antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Rimanto Kaukėno paramos grupės nariai.

„Norime pasidžiaugti, kad šimtai Lietuvos žmonių ir įmonių iš karto atsiliepė į prašymą padėti bei atvira širdimi aukojo vaistams linkėdami Jonui kuo greičiau sveikti! Šiuo metu aukojimas yra sustabdytas dėl pakankamos sumos įvykdyti beveik visų metų gydymą! Jonui reikalingiems vaistams buvo paaukota net 59035,71 eurų! Esant poreikiui, aukojimas po metų galimai bus atnaujinamas“, – rašė jie.

Suleista trečia vaistų dozė

Trečiadienį portalo žurnalistams susisiekus su jaunuolio artimaisiais, šie neslėpė džiaugsmo ir graudindamiesi dėkojo visiems geraširdžiams, kurie suaukojo jų sūnui būtiną sumą specialiems medikamentams įsigyti. „Dėkojame visiems, kurie aukojo, kad bėdoje neliktumėme vieni. Sunku net kalbėti, – vos prašnekus, man rieda ašaros“, – emocijų neslėpė Jono mama.

Paklausta, kaip sūnaus organizmas reaguoja į naujus jam taikomus vaistus, moteris užsiminė, jog jaunuoliui jau buvo suleista trečia specialių medikamentų dozė, komplikacijų nematyti. Gydytojai nuolat stebi minėtų vaistų veikimą.

Man kaip mamai atrodo, kad vaistai veikia – sumažėjo kosulys. Norėčiau tikėti, kad taip įvyko dėl šių pradėtų vartoti medikamentų.

Mato teigiamus pokyčius

„Nuo rezultatų priklauso ar Valstybinė ligonių kasa kompensuos tolimesnį gydymą. Ar medikamentai veikia, turėtų paaiškėti po šešių dozių, tačiau kiekvieno žmogaus organizmas skirtingas, todėl tiksliai nuspėti, kada pamatysime poveikio vaisius, sunku. Tikiuosi, kad viskas bus gerai. Man kaip mamai atrodo, kad vaistai veikia – sumažėjo kosulys. Norėčiau tikėti, kad taip įvyko dėl šių pradėtų vartoti medikamentų. Viskas turi būti gerai, nenoriu pasiduoti ir galvoti kitaip“, – atviravo aštuoniolikmečio mama ir pridūrė, jog atiduodama visas jėgas šeima ir toliau kovos už sūnaus gyvenimą.

Primename, kad Jonui onkologinė liga smogė beveik prieš metus. Simptomai buvo panašūs į peršalimo ar gripo. Todėl iš pradžių artimieji vaikiną gydė įprastai tokiais atvejais naudojamais vaistais. Tačiau atlikus tyrimus, medikai vaikiną nusiuntė apžiūrai į Santaros klinikas.

Čia Jonui buvo diagnozuota IV stadijos limfoma ir papildoma onkologinė liga, savo savybėmis panaši į karcinomą. Atlikus paskirtus šešis stiprios chemoterapijos kursus, iš pradžių gydymas davė rezultatų, tačiau vėliau, deja, nustojo veikti.

Bet šeima ir medikai nepasidavė – ilgai besigilinę į esamą diagnozę, atrado alternatyvą – specialius medikamentus OPDIVO 10mg/ml. Gydymas šiais vaistais kai kuriems onkologiniams ligoniams – veiksmingas. Dvidešimčiai procentų iš jų liga sustojo plisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone  portretas
Eli,matyt esi is komunistu seimos ir zinai kaip buvo vagiama/Voge kas tik kur priejo.Veze furais.Teise tik kisenej nesusius.

Eii

Eii portretas
Nesuprastų tokio aukojimo,argi gydymas nemokamas Lietuvoje,ar ir čia aferistai kubilistanlandzberginiai vagys

Blinda

Blinda portretas
Seimunai geriau saldainiu su kaklaraisciais prisipirks is zmoniu pinigu, nei isgelbes gyvybe. Baisu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių