Quantcast

Susirėmė dėl menkniekio: Klaipėdos politikams trūksta dėmesio?

Dar nė nepradėjus svarstyti pirmojo Kontrolės komiteto posėdžio klausimo, susijusio su bendrovės „Klaipėdos energija“ veiklos tyrimo ataskaita, politikai susikivirčijo dėl jo atidėjimo. Įtampa kilo tarp konservatoriaus Arūno Barbšio ir „valstiečių“ atstovės Ligitos Girskienės.

Antradienį į Kontrolės komiteto, kuriam pirmininkauja L.Girskienė, darbotvarkę buvo įtraukti savivaldybės valdomos įmonės „Klaipėdos energija“ atlikto išankstinio audito rezultatai. 

Klaipėdos vicemeras, komiteto narys A.Barbšys pasiūlė atidėti šį klausimą vėlesniam laikui, nes bendrovės generalinis direktorius Antanas Katinas negalėjo dalyvauti posėdyje. Jis antradienį buvo išvykęs kitais reikalais į Vilnių ir dėl to atsiprašė.

„Mes turime du pasirinkimus: atidėti šio klausimo svarstymą iki kito posėdžio arba išklausyti informaciją ir į kitą posėdį pasikviesti vadovą, užduoti jam klausimus“, – paaiškino L.Girskienė.

Komiteto narė Alina Velykienė atkreipė dėmesį, kad prašymas dėl klausimo „pastūmimo“ turėjo būti suformuluotas raštu, o ne skambučiu telefonu, ir išsiųstas visiems komiteto nariams.

Į kolegės pastabą sureagavęs A.Barbšys bandė replikuoti, tačiau jį nutraukė komiteto pirmininkė.

„Nematau kliūčių šiandien (antradienį – I.L.) svarstyti šį klausimą, išklausyti ataskaitą, susipažinti su ja ir, jeigu turėsime papildomų klausimų, pasikviesti vadovą. Kas už tai, kad visus keturis darbotvarkės klausimus svarstytume be atidėjimo?“, – klausė L.Girskienė.  

A.Barbšys netruko demonstratyviai išreikšti nepasitenkinimą, kodėl pirmiau balsuojama ne už jo pateiktą siūlymą?

„Komiteto pirmininkė veda posėdį. Tai būkite malonus, leiskite jai tai daryti“, – į konservatorių kreipėsi A.Velykienė. 

„Tiesiog neturi kur pasireikšti. Kiekvieną posėdį – vis tas pats. Netrukdykite posėdžiui“, – A.Barbšį sukritikavo L.Girskienė.

A.Barbšys vėl nepraleido progos patylėti.

„Prašome savo komentarus pasilikti sau. Ar jūs galvojate, ką šnekate? Kas trukdo posėdžiui?“, – toną kėlė vicemeras. 

Įsismarkavusiems politikams nuraminti pasiūlyta iškviesti Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnus.

Galiausiai L.Girskienė nusileido A.Barbšiui ir pakvietė balsuoti už pirmojo klausimo atidėjimą. Komiteto nariai buvo prieš.

Po nemalonaus apsižodžiavimo leista kalbėti Klaipėdos savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos patarėjai Dainai Zdanevičienei, kuri ir pristatė bendrovės „Klaipėdos energija“ veiklos išankstinio tyrimo ataskaitą.

Pasak auditorės, minėtu tyrimu siekta surinkti ir įvertinti informaciją apie bendrovės „Klaipėdos energija“ veiklą ir nuspręsti, ar tikslinga atlikti pagrindinį tyrimą.

„Išankstinio tyrimo metu susipažinome su bendrovės veiklos pobūdžiu, vertinome finansinius duomenis, bendrovės projektinę veiklą, 2018 m. įgyvendintus investicinius projektus, 2019 m. planuojamas investicijas, bendrovės veiklos planavimą ir valdymą, organizacinę struktūrą, darbo organizavimo ir mokėjimo sistemą. Esminių veiklos problemų nenustatyta“, – tikino D.Zdanevičienė.

Atsižvelgiant į tai esą tęsti auditą būtų netikslinga, „nes tolesnis pagrindinis tyrimas neduos pridėtinės vertės ir laukiamo audito poveikio“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reik pripažint

Reik pripažint portretas
ka Ligita apsimoka laikyti savivaldybėj. Žinoma gal visko būt ana turi negražių istoriju oudega bet kol kas galim laikyt toj vietoj kur dabar yr. Ir siulau jokiais budais nerinkt i seima-nebturesem ko statyt i anos vieta. O kuomet nebnorės ir taryboj sėdėt tai galim vietoj Šikalienės pastatyt. Tą pigaus miesto turto mėgėją-grobeja vyt von senia laiks

O ką daro

 O ką daro  portretas
Įmonė ,,IGRITIS" ,reikalaudama už sunaudotą elektros energiją GRUODŽIO mėnesį MOKĖTI Sausio mėnesį PADIDINTOMIS kainomis ,NORS kaina padidėjo tik nuo SAUSIO 1-osios dienos ?! Kiek galima žmones laikyti kvailiais ?! Portalas 15 min rašė ,kaip vienas vilnietis gavo sąskaitą su ,,skola " ir ,, IGRITIS "atsakė ,jog galima bus pakoreguoti ! Nuo 2019 m sausio 1-osios irgi tas pats buvo daroma :mokėjusiems už gruodį sausio mėnesį buvo skaičiuojama DIDESNĖ kaina ! Verslininkų GODUMUI - RIBŲ NĖRA !

Kontrolės komitetas

Kontrolės komitetas portretas
turėtų pasiraitojęs rankoves dirbti ,kad bent jau Savivaldybės įmonės dirbtų SKAIDRIAI ! KOKIUS darbus nuveikė p.A.Barbšys (buvęs komiteto pirmininkas )su SAVO komiteto nariais ,kad miestiečiai NEBŪTŲ apgaudinėjami metų metus ?!,, Klaipėdos energija " BŪTINAI turi miestiečiams paaiškinti dėl tos atsiradusios eilutės ,,Šiluma su nepaskirstytu karštu vandeniu " !
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių