Quantcast

Sunkiai sergantiesiems Klaipėdoje – profesionali slaugos pagalba

Klaipėdos medicininės slaugos ligoninė šiais metais startavo su aukštos kokybės standartus atitinkančiu paslaugų paketu. Beveik trisdešimt metų slauganti ir gydanti sunkiomis ligomis sergančius klaipėdiečius ligoninė ypatingą dėmesį sutelkė į sunkiai sergančių ligonių gydymo ir slaugos paslaugų kokybę.

Nuo šiol ligoninės palaikomojo gydymo ir slaugos skyriai bei paliatyviosios pagalbos korpusas atnaujinti iš esmės: suremontuotos palatos su šalia jų esančiais sanitariniais mazgais, palatose įrengtos naujos daugiafunkcinės lovos su visa reikalinga, pačia naujausia šiuolaikiškos slaugos ir medicinine įranga (deguonies koncentratoriai, priešpraguliniai čiužiniai, pacientų judėjimą lengvinančios priemonės ir kt.). Atkreiptinas dėmesys į tai, kad ligoninėje teikiamų specifinių paslaugų poreikis auga visame pasaulyje, nes ilgėjant vidutinei gyvenimo trukmei, kartu daugėja ir piktybinių navikų, kitų sunkių susirgimų skaičius. Klaipėdos medicininėje slaugos ligoninėje padaryta viskas, kad pacientas jaustųsi patogiai ir saugiai. Siekdama pasiūlyti klaipėdiečiams dar geresnes slaugos paslaugas ligoninė jau antrus metus dalyvauja Europos Sąjungos finansuojamame projekte „Slaugos ir paliatyviosios pagalbos paslaugų plėtra pasienio regione“.

KMS ligoninės nuotr.

Kokybės standartus atitinkantį paslaugų paketą Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje sudaro profesionalios palaikomojo gydymo ir slaugos bei paliatyviosios pagalbos bei reabilitacijos paslaugos. Ligoninėje dirbanti kineziterapeutų komanda užtikrina pacientams savalaikę reabilitacinę pagalbą ne tik mankštų, bet ir medicininės įrangos pagalba – įsigyta šiuolaikinė fizioterapijos įranga, taikomi inovatyvūs kineziterapijos metodai. Atsižvelgiant į naujausias pacientų maitinimo rekomendacijas ligoninėje iš esmės atnaujinta pacientų maitinimo tvarka, užtikrinant ne tik reikalavimus, bet ir estetinį maisto vaizdą.

Klaipėdos medicininės slaugos ligoninė nuolat diegia naujoves gerindama palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas. Nuo šių metų ligoninėje pradėjo dirbti nauja gydytoja geriatrė su savo komanda (slaugytojai, socialinis darbuotojas, kineziterapeutas), tad ypatingas dėmesys bus skiriamas lėtinių ligų ir pacientų po insultų sveikatos palaikomajam gydymui. Ligoninė gali pasidžiaugti ir naujai į kolektyvą prisijungusiomis bendrosios praktikos slaugytojomis ir jų padėjėjomis. Dar viena naujovė – ypatingai sunkių pacientų, kuriems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, slauga – įsigyta ir praktikoje jau naudojama dirbtinės plaučių ventiliacijos įranga. Visos šios priemonės suteikia galimybę kiekvienam sunkiai sergančiam žmogui Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje gauti kokybiškas ir savalaikes slaugos paslaugas.

KMS ligoninės nuotr.

Ligoninės vertybinis pamatas – čia dirbantys sveikatos priežiūros specialistai. Kiekviena gydymo įstaiga žino, kad kokybiškas, saugias, savalaikes paslaugas užtikrins tik pasirūpindama savo personalu, todėl didelis dėmesys skiriamas personalo darbo sąlygoms gerinti ir motyvacijai didinti. Covid-19 ligos pandemijos akivaizdoje visiems darbuotojams taikytos motyvacinės priemonės už darbą ypač pavojingomis sąlygomis, tobulinta slaugytojų ir gydytojų profesinė kvalifikacija.

Klaipėdos medicininės slaugos ligoninė, rūpindamasi pacientų slaugos kokybe, personalo darbo sąlygomis, novatoriškomis idėjomis yra sunkiai sergančių ligonių slaugos lyderė Klaipėdos mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių