Quantcast

Sujudimas Klaipėdos uoste: į teritoriją sulėkė visos specialiosios tarnybos

Klaipėdos jūrų uosto pietinėje dalyje vyko civilinės saugos ir uosto apsaugos pratybos.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Uosto režimo skyriaus viršininkas Zigmantas Jankauskas teigė, kad pirmadienį organizuotose pratybose buvo laikomasi iš anksto numatyto scenarijaus.

"Klaipėdos konteinerių terminale buvo pastebėti įtartini asmenys, kurie grasino galimu sprogimu. Į incidento vietą atvyko policijos pajėgos, antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai. Tada terminale paskelbtas trečiasis saugumo lygis. Sustabdyti krovos darbai. Policija patruliavo uosto akvatorijoje", – pasakojo Z.Jankauskas.

Anot jo, pratybose taip pat buvo imituojamas cheminių medžiagų gaisras ir renkami uosto akvatorijoje išsilieję teršalai.

Skyriaus viršininko teigimu, šiomis pratybomis siekta patikrinti skirtingų įmonių veiksmų suderinamumą. Taip pat norėta tobulinti informacijos perdavimą atsakingoms institucijoms ir gelbėjimo pajėgoms apie susidariusį ekstremalųjį įvykį, patikrinti, kaip pasirengta organizuoti ir vykdyti paieškos, gelbėjimo darbus.

Tokio pobūdžio pratybos Klaipėdos uoste rengiamos kartą per metus.

Apie vykstančias pratybas gyventojai buvo perspėti žinutėmis per mobiliuosius telefonus.

Pratybose dalyvavo 10 įvairių institucijų: Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Klaipėdos konteinerių terminalas, Bendrojo pagalbos centro Klaipėdos skyrius, Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė "Aras", Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Klaipėdos priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotis, Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos, Pagėgių pasienio rinktinės pajėgos ir Klaipėdos savivaldybės administracija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bevardis

Bevardis portretas
Dabar visuose laikraščiuose matyt vyksta konkursas kas durnesnį pavadinimą sugalvos.

info

info  portretas
paziurejau ŠOU geras bet holivudinis .net geda ,,,butu tikra tai pasimestu vietoje nezinodami ka daryt ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių