Quantcast

Sugedusio matuoklio vietoje – naujas įrenginys

Vairuotojai pastebėjo, kad Taikos prospekte, netoli sankryžos su Dubysos gatve, statomas naujos kartos greičio matuoklis. Paaiškėjo, kad senos kartos matuoklis sugedo, tad pagal sutartį jis keičiamas nauju.

Uostamiestyje veikia septyni greičio matuokliai. Trys iš jų – senosios kartos matuokliai. Šiems įrenginiams mieste buvo paruošta 18 vietų, kur jie galėjo būti sumontuoti.

„Iš septynių matuoklių du naujos kartos matuoklius miestas turi nuosavybes teise. Du matuokliai yra nuomojami. Likusieji trys buvo senos kartos“, – skaičiavo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Vienas senas matuoklis sugedo ne itin seniai.

„Dabar ir antras sugedo. Todėl seni įrenginiai keičiami naujais. Iš senosios kartos matuoklių teliko vienas“, – paaiškino M. Poimanskis.

Pagal sutartį, rangovas turi pakeisti įrenginį nauju, veikiančiu.

„Senųjų matuoklių jau nebegamina, statomas naujos kartos įrenginys“, – patikslino M. Poimanskis.

Kadangi vairuotojai mato šalia naujo matuoklio senojo matuoklio stulpą su blykste, kilo klausimas, kodėl lieka stovėti blykstė.

„Ją išmontuos, bet reikės tiems darbams atskiro rangos pirkimo. Vadinasi, ateityje liks tik tie matuokliai, kurie gali būti sumontuoti ant bet kurio gatvės apšvietimo stulpo“, – kalbėjo M. Poimanskis.

Be veikiančių greičio matavimo įrenginių, mieste yra ir du matuoklių muliažai, kuriuos sunku atskirti nuo tikrų.

„Daugiau matuoklių nesuplanuota pirkti. Tokiame mieste septynių tikrai pakanka“, – pripažino M. Poimanskis.

Greičio matuoklis geba fiksuoti judančius automobilius šešiose eismo juostose, o vienu metu gali užfiksuoti 32 transporto priemones.

„Jis gali fiksuoti įvairius nusižengimus, bet kalbėjimo telefonu nefiksuos. Tai kiti dalykai. Reikia tam tikrų sprendimų, kurie turėtų būti patvirtinti valstybinių institucijų. Tuomet būtų galima fiksuoti automobilius be draudimo ir techninės apžiūros“, – svarstė M. Poimanskis.

Kai kurie klaipėdiečiai socialiniame tinkle šmaikštavo, kad Taikos prospektas tampa radarų prospektu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokinkitės

Mokinkitės portretas
Važiuot,nereiks verkt dėl matuoklių.

Karolis

Karolis portretas
Turbūt kokia bobutė paprašė, kad jai sunku pereiti gatvę, ir pastatė prie jos vartelių šviesaforą. Kokie valdytojai, toks ir valdymas.

vairuotojas

vairuotojas portretas
Raimondai,dar uzmirsote pamineti sviesaforus,pravaziavau daug europos valstybiu ,bet kad sviesaforas nuo sviesaforo butu 50 metru neteko matyti tokios gausos.......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių