Quantcast

Studentų sąjunga rinks naują prezidentą

Kovo 5-ąją dieną Klaipėdos universiteto studentų sąjunga (KUSS) vėl rinks savo naująją valdžią – prezidentą. Prieš metus, jubiliejiniais, 20-tais metais, į Prezidento postą buvo išrinkta Klaipėdos universiteto Menų fakulteto studentė Evelina Greiciūnaitė.

– Šią savaitę sąjungos vadeles perduosite kitam vedliui, ar galėtumėte dabar, peržvelgusi į visus praeitus metus apibūdinti savo kadenciją keliais sakinais?

– Metai nebuvo labai lengvi, bet įdomūs. Manau, kad mano kadencija buvo lyg tramplinas, savotiškas pasiruošimas keičiant KUSS veidą. Metai buvo pilni ieškojimų, bandymų – eksperimentų.

– Su kokiais pagrindiniais sunkumais teko susidurti?

– Viena sudėtingiausių vietų, su kuria, įsivaizduoju, susidurs ir būsimas prezidentas, o buvę irgi tikrai susidūrė – tai organizacijos veiklos derinimas su mano specialybe ir mokslais – muzika. Abu, kaip vaikai, reikalauja daug dėmesio ir visiško atsidavimo. Tai buvo ir yra sunku. Tačiau aš tai išsisprendžiau – dirbau savaitgaliais ir namuose, o ir darbų niekada nedariau viena – padėjo komanda.

Taip pat, prieš kandidatuodama aš buvau įsitikinusi, kad tai mano sritis, kad aš čia būsiu kaip žuvis vandenyje ir galiu viską, bet supratau, kad daug ko nemoku, nežinau ir tobulėjimui ribų nėra. Tad šis laikotarpis man buvo savęs atradimo laikas, nes supratau, ko aš noriu gyvenime.

– Įvardinkite kelis, jūsų manymu, labiausiai pavykusius projektus ir daugiausiai dėmesio sulaukusias KUSS iniciatyvas.

– Manau, kad „Studentiškas spalis" ir akademinio sąžiningumo deklaracijos pasirašymas mums pavyko, o kas, mano manymu, svarbiausia, kad šios veiklos turės tęstinumą, jos neišsemiamos. Žinoma ir kuratorių programa bei naujas „KU fuksų stovyklos" veidas turėjo neblogą startą, tik šiems projektams dar reikia rimtų pokyčių.

Kalbėdama apie savo komandą, KUSS prezidentė E. Greiciūnaitė negailėjo gerų žodžių. Mergina džiaugiasi, kad komandos nariai turėjo daug kūrybinės laisvės, bandė įgyvendinti tiek bendras tiek savas idėjas. O minusą mato tik vieną – per mažai laiko buvimui kartu ir per daug skirto laiko vidinėms intrigėlėms, kurių, žinoma, neišvengsi.

Jau kovo 5-ąją KUSS turės naują prezidentą ir komandą, kaip seksis jiems – matysime jau visai greitai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių