Quantcast

Stipendija – mokslo šviesuoliui Ž. Lukošiui

  • Teksto dydis:

"Klaipėdos švyturio ateities" stipendija šiemet įteikta dar vienam talentingam jaunuoliui. Šiemet konkurse triumfavo ir klaipėdiečių simpatijas pelnė medicinos pasiekimais garsėjantis jaunasis mokslininkas-išradėjas, Klaipėdos universiteto dėstytojas Žydrūnas Lukošius.

Triumfavo mokslas

Ketvirtadienį erdvėje "Švyturys BHouse" šurmuliavo gausus būrys klaipėdiečių, ceremonijos svečių.

Renginio dalyviai nekantriai laukė, kada paaiškės šių metų "Klaipėdos švyturio ateities" stipendijos laimėtojas.

Keturių tūkstančių eurų vertės stipendiją jau šeštą kartą dovanojo bendrovė "Švyturys-Utenos alus".

Pristačius visus kandidatus, nugalėtoją paskelbė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

"Esate visi laimėtojai, visi švyturiai. Apdovanojimas ryškiausiam švyturiui yra ne tik laimėjimas, bet ir įpareigojimas visas jėgas skirti tai sričiai, kurią vysto, ją tobulinti ir plėtoti", – kalbėjo miesto meras.

Nedidele balsų persvara šiemet laimėjo Klaipėdos universiteto dėstytojas, mokslininkas, išskirtinį kraujospūdžio matuoklį, kuris buvo pripažintas inovatyviu ir patentuotas Lietuvoje, sukūręs Ž.Lukošius.

Sieks naujų tikslų

Išgirdęs rezultatus Ž.Lukošius dėkojo už įvertinimą ir neslėpė nuostabos.

Stengsiuosi nenuvilti Klaipėdos krašto, Klaipėdos universiteto ir toliau sieksiu įgyvendinti naujas idėjas, realizuoti išradimus, kurie sukasi mano galvoje.

"Labai netikėta, tikrai nesitikėjau. Labai malonu, kad esu įvertintas, apdovanotas. Stengsiuosi nenuvilti Klaipėdos krašto, Klaipėdos universiteto ir toliau sieksiu įgyvendinti naujas idėjas, realizuoti išradimus, kurie sukasi mano galvoje. Stengsiuosi aktyviai dalyvauti visuomeniniuose renginiuose, kurie skirti pritraukti daugiau studentų į Klaipėdą. Planų tikrai neatsisakysiu, eisiu į priekį", – kalbėjo Ž.Lukošius.

Nugalėtojas taip pat išreiškė padėką visiems konkurse dalyvavusiems kandidatams.

Ragino sekti pavyzdžiu

"Švyturys" yra viena seniausiu įmonių Lietuvoje. Kuo ilgiau gyvuoja įmonė ar žmogus, tuo geriau suvokiama, kad svarbu rūpintis visų mūsų ateitimi. Kiekvienas jūsų padarėte didelį darbą. Drąsūs darbai labai svarbūs, kadangi rodote puikų pavyzdį kitiems. Klaipėdą kasdien kuriame bendrai. Kuo daugiau žmonių paseks jūsų pavyzdžiu, tuo miestas bus gražesnis", – sveikinimo žodį tarė bendrovės "Švyturys Brewery" gamyklos vadovė ir vyriausioji "Švyturys-Utenos alus" aludarė Dalia Jočytė.

Renginio pradžioje prisiminti ankstesniais metais stipendijomis apdovanoti jauni ir talentingi klaipėdiečiai.

Iki šiol stipendija buvo suteikta pianistei Adelei Daunoravičiūtei, kino kūrėjui Arūnui Eimuliui, solistui Steponui Zoniui, menininkei Agnei Kišonaitei, laivų inžinieriui Lukui Norkevičiui.

Renginyje dalyvavęs kino režisieriaus A.Eimulis atskleidė stipendiją panaudojęs kurdamas naują filmą, kuris turėtų pasirodyti jau šį rudenį.

Nustebino kandidatų gausa

"Klaipėdos švyturio ateities" stipendija siekiama atverti platesnį galimybių spektrą 25–30 metų amžiaus Klaipėdos miesto ir rajonų bendruomenių nariams, skatinti jaunus žmones kurti ir realizuoti savo idėjas, prisidėti prie Klaipėdos miesto bei krašto klestėjimo, miesto vardo garsinimo.

Šiemet balsavimas kiek skyrėsi nuo anksčiau vykusiųjų, mat sulaukta didžiulio klaipėdiečių susidomėjimo.

Konkurse dalyvavo per 30 kandidatų.

Į antrąjį etapą buvo atrinkta dvigubai daugiau nei pernai – net 10 pretendentų.

Kandidatus stipendijai gauti iškelia patys klaipėdiečiai, jie balsuoja ir atrinkdami nominantų dešimtuką.

Galutinį žodį, atsižvelgdama į miestiečių balsavimą, taria speciali stipendijos komisija.

Šiemet nugalėtoją lėmė būtent klaipėdiečių balsai, nes du ryškiausi finalistai surinko vienodai komisijos balų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių