Quantcast

Stintų šventė Palangoje: žiema priminė vasarą

Šimtai automobilių ir nė vietos tuščios stovėjimo vietos centre ir senamiestyje, tūkstančiai žmonių, plūstančių Vytauto ir J.Basanavičiaus gatvėmis, kepamų žuvų kvapas, muzika, šurmulys ir brovimasis link jūros tilto – taip atrodė šeštadieninė Palanga ne vasarą, bet vasario mėnesį.

Ir nieko keista – kurortas šį savaitgalį švenčia Stintų šventę.

Per keliolika metų Palanga įrodė, kad čia verta atvykti ne tik vasaros sezono metu. Kurortas – puiki vieta leisti laiką ir švęsti šventes taip pat ir žiemą.

Nauja tradicija gimsta Palangoje sutikti Naujuosius metus, ne ką mažiau įspūdinga ir vasario pradžioje švenčiama Stintų šventė.

Šventės organizatorius Nerijus Stasiulis šįkart netvėrė džiaugsmu, ši Stintų šventė išties rekordinė – tiek prekybininkų, tiek ir svečių skaičiumi, kurie skaičiuojami ne vienu šimtu tūkstančiu.

Atvykėliai buvo ne tik iš kaimyninių kraštų – Latvijos, Baltarusijos ar Lenkijos, nemažai svečių šįkart sulaukta iš Rusijos (sako, iš Kaliningrado srities čia atriedėjo ne vienas autobusas turistų) ir net iš Ukrainos.

Teigiama, jog Palangos viešbučiai beveik užpildyti. Nakvynės kaina – nuo 50 iki 100 eurų žmogui. Privačiame sektoriuje lovą nakčiai galima išsinuomoti ir už 5–10 eurų.

Rūkytų stintų kilogramas J.Basanavičiaus gatvėje kainuoja 12 eurų. Keturios keptos stintos – 3 eurai, trys keptos stintos su bulvių koše – 7 eurai.

Šventė organizatoriai pripažįsta, jog kainos kiek aukštesnės, nei įprasta žiemos sezonui, nes yra paklausa. Esą niekas nesitikėjo šįkart tokio svečių antplūdžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddd

ddd portretas
ale vis tiek tie durniai ėda tas stintas su Grigeo švinu ir dar moka 7 eurus, nu durnesnės tautos už lietuvius aiškiai nėra pasaulyje

šiaip

šiaip portretas
Ten atvažiavus 3 val. su ekskursija, reikia daugiau laiko, nes jūra viliojanti vistiek, dar ir prasieiti sunkiau. Bet, o, tačiau... Kažkaip galvoji, net sunku suprasti ką.

klp

klp portretas
7 eurai : 3 stintos ( 3 eu) + bulviu kose ( 4 EU....... ) IS KOKIU BULVIU TA KOSE IR TURBUT 1 KG KOSES krauna prie 3 nupezusiu stintu????
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių