Quantcast

Stichija uostamiesčio neįbaugino, žala – menka

Ilgąjį šventinį savaitgalį ne kiekvienas klaipėdietis ryžosi eiti į lauką – orai buvo vėjuoti ir lietingi. Kai kuriomis dienomis vėjas sustiprėjo taip, kad buvo skelbiama apie stichinį reiškinį. Tačiau Klaipėdos pajūris ir Dangės infrastruktūra beveik nenukentėjo.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ laikinasis vadovas Alvydas Girdvainis atviravo, kad vakar nuo ryto įstaigos darbuotojai tikrino savo valdas.

Pajūryje takai bei kitokie įrenginiai nebuvo sugadinti. Dauguma jų žiemai išgabenti saugoti, todėl dabar lyg ir nėra kam lūžti.

„Jūra yra priartėjusi prie kopų, bet ypatingos žalos šį kartą ji nepadarė, nieko baisaus nepamatėme. Dangė patvinusi, prie Tauralaukio tilto ji išėjo iš krantų ir apsėmė dviračių taką ir pontoninę prieplauką. Kai atslūgs vanduo, kelias likusias pontonines elektrinio vandens autobuso stoteles iškelsime ir išgabensime saugoti. Liko trys tokios stotelės, kitas į sandėliavimo vietas išvežėme dar prieš šventes. Turime praktikos, žinome visus niuansus, iš anksto ruošiamės būsimiems stichijos siautėjimams“, – pasakojo A. Girdvainis.

Žiema „Klaipėdos paplūdimių“ darbuotojams yra atostogų metas, vasarą poilsiauti jiems nėra kada. Žiemą jie turi valyti sniegą, kai jo yra, nuo pagrindinių takų, vedančių prie jūros, bei medinį taką link šiaurinio molo bei Odesos promenadą, ištuštinti šiukšliadėžes.

Odesos vardą gavęs medinis takas, jei to prireikia, kol kas remontuojamas jo statytojų, nes jam vis dar galioja garantija.

Valyti medinius takus per kopas šaltuoju metų laiku nėra poreikio. Nuo lapkričio 1-osios iki balandžio pradžios stacionarieji tualetai pajūryje neveikia. Šalia jų klaipėdiečių patogumui šiuo metu pastatomi konteineriniai tualetai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių