Quantcast

Stichija Klaipėdoje „viešėjo“ trumpai

Šeštadienį prognozuotas stichinis vėjas į Klaipėdą, regis, užsuko tik trumpam. Pajūryje jis pūtė ne stipriau nei įprastai tokiu metų laiku. Tačiau bangavimas buvo didelis ir klaipėdiečiai skubėjo pasigrožėti šėlstančia jūra.

Penktadienį ne vienas klaipėdietis į savo telefoną gavo sms, kad rytoj, tai yra sausio 4-osios rytą, apie 7–10 val. Klaipėdos uosto akvatorijoje vakarų vėjas sustiprės iki stichinio – 28 m/s, pietryčių Baltijoje ir Kuršių mariose vakarų vėjas sustiprės iki stichinio 28–30 m/s.

Vis dėlto, prognozės išsipildė tik iš dalies. Uosto direkcijos atstovė Dovilė Ringis patvirtino, jog šeštadienio rytą, apie 9.30 val., audra buvo pasiekusi piką ir vėjo greitis gūsiuose siekė 27 m/s.

Laivyba uoste buvo sustabdyta.

Visi norintieji atvykti ar išvykti į Klaipėdos uostą laivai buvo įspėti apie audrą iš anksto, tad šiuo metu nebuvo laivų nei norinčių išvykti, nei atvykti į Klaipėdą.

Anot Jūrinių prognozių skyriaus budinčių sinoptikų, vėjo greitis yra matuojamas 24 m aukštyje, ten jis siekė 26–27 m/s. Prie žemės vėjas buvo 20 m/s, šiuo metu pučia 15–17, m/s šiaurės vakarų vėjas.

Sekmadienio naktį ir pirmoje dienos jis vėl sustiprės iki 20 m/s.

Prieš vidurdienį vėjas jau nebebuvo toks stiprus ir klaipėdiečiai skubėjo ant šiaurinio molo pasigrožėti šėlstančia jūra. Bangų aukštis jūroje siekė iki 4 metrų.

Tačiau tai neatbaidė jėgos aitvarų entuziasto, Melnragėje šokinėjančio ant bauginančių bangų. Nuo šiaurinio molo jį stebėję klaipėdiečiai matė, kaip ekstremalas į orą pakildavo 3–4 metrus ir vėl nusileisdavo ant bangos.

Jūrinių prognozių skyriaus budinti sinoptikų Giedrė Andruškienė teigė, jog ciklonas Klaipėdos pajūryje užtruko trumpai, greitai išsikvėpė, tačiau vėjuotas dar bus ir sekmadienis bei visa kita savaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liko

liko portretas
paviešėti arba plačiasnukės, arba nuknebėlės - ne kas, nes užmiršo išvažiuot pagal protokolą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių