Quantcast

Stebino išradingumu: kokius vardus atžaloms suteikė klaipėdiečiai?

Praėjusių metų Klaipėdos statistika – kontroversiška. Pernai kiek sumenko gimstamumas, tačiau mažiau buvo mirusiųjų, išaugo santuokų skaičius, bet padaugėjo ištuokų. Nesikeičia tik klaipėdiečių išradingumo faktas – šiemet žmonės vėl parodė išmonę rinkdami savo atžaloms vardus.

Praėjusiais metais Klaipėdoje gimė 2 227 vaikai. Tai, palyginti su užpernai, 58 mažiau. 2018-aisiais suskaičiuoti 2 285 naujagimiai.

Džiugina tai, kad gimstamumas, nors ir sumažėjęs, vis dar lenkia mirtingumą. Pernai užregistruotos 2 089 mirtys. Praėjusiais metais mirė mažiau žmonių nei 2018-aisiais. Tuomet anapilin iškeliavo 2 116 gyventojų.

Pozityviai nuteikia santuokų statistika. 2019-aisiais Klaipėdoje amžiną meilę prisiekė daugiau porų nei dar prieš metus. Pernai įregistruotos 1 277 santuokos, o 2018-aisiais – 1 236.

Tiesa, nors ir ne ypač smarkiai, tačiau ūgtelėjo skirtingais keliais pasukusiųjų skaičius. Pernai užregistruotos 557 ištuokos, o užpernai – 548.

Populiariausių praėjusių metų vardų dešimtuke – ne vienerius metus čia matomi vardai.

Pernai daugiausia mergaičių pavadinta Sofijomis, antroje dešimtuko vietoje – Gabijos, toliau rikiuojasi Kamilės, Amelijos, Lėjos, Liepos, Saulės, Vakarės, Urtės ir Emos.

Tarp berniukų populiariausi vardai – Dominykas, Aronas, Herkus, Markas, Matas, Lukas, Rokas, Augustas, Jonas, Adomas.

Būta ir ne tokių įprastų vardų. Kaip ir kasmet, klaipėdiečiai nestokojo išradingumo.

Tarp išskirtinesnių mergaičių vardų: Nija, Silada, Solomija, Meinartė, Girstenė, Inidė, Tilija, Regvita, Gaudrė, Kloja, Geistė.

Labiau dėmesį traukiantys berniukų vardai: Mirajus, Madhava, Marsel, Lionel, Toras, Liamas, Elajus, Ardas, Maris, Keironas, Noelis, Naras, Treniota, Maiklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Labai reikia Zebedeno!

as

as portretas
Treniota senoviskas pagoniskas vardas.juk kunigaikstis buvo Treniota

Linkiu tolerancijos! :)

Linkiu tolerancijos! :)  portretas
Ar jus matote, kokie slykstus jusu komentarai? Koks gi skirtumas, kaip vaikas pavadintas? Grazus tie vardai, tokia dabar mada - taip ir vadina. O del ju senatves nesijaudinkite, juk visi ju amziaus zmones bus kitokiais vardais. Nors Jonas, Pranas, Povilas ar Birute yra nuostabus vardai, bet kuo prastesni tokie kaip Liam ar Partic? Vat, kai uz kokiu 50 meteliu tas pats Liam taps musu salies prazidentu - kazi ar nebus geda, kad sitaip slyksciai liezuvi svaidet... Prisiminkite, kad pries 30 metu - Pijus, Titas, Majus ir t.t. buvo neiprasti vardai, o dabar patys normaliausi. Pasaulis zengia i prieki, tik baisu, kad labai daug zmoniu nespeja i ta traukini... Gaila... Su Naujais Metais visus! Linkiu daugiau tolerancijos! :)
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių