Quantcast

Stebinantys pokyčiai Kaliningrado srities pajūryje

Kol Lietuva Kuršių nerijos pakrantėje saugo kiekvieną kvadratinį metrą nuo statybų, Kaliningrado srities Kuršių nerijoje ir pajūryje kyla gigantiški objektai.

Brangiausias Rusijos pajūris

Neįtikėtina, kad birželio mėnesį poilsis prie jūros Kaliningrado srityje tapo pačiu brangiausiu visoje Rusijoje.

Tokius duomenis pateikė Rusijos turizmo operatorių asociacija.

Pats pigiausias 10 parų poilsis prie jūros dviem asmenims Kaliningrado srityje kainavo apie 47 tūkst. rublių (apie 543 eurai), kai Sočyje pigiausio 10 parų poilsio kaina – 32 tūkst. rublių (apie 370 eurų).

Toks skirtumas buvo aiškinamas tuo, kad Maskvoje ir Sankt Peterburge birželį buvus dideliems karščiams, šių Rusijos didmiesčių gyventojai ieškojo vėsesnio kurorto, kaip Kaliningrado sritis.

Naujovė: vaizdas į pajūrį nuo apžvalgos lifto. (Newkaliningrad.ru nuotr.)Stebinantys pokyčiai Kaliningrado srities pajūryje

Ta pati Rusijos turizmo operatorių asociacija pateikia duomenis, kad panašus, kaip Kaliningrado srityje 3 žvaigždučių poilsio variantas Turkijoje tam pačiam 10 parų laikotarpiui kainavo 62 tūkst. rublių (apie 720 eurų).

Lietuvos lygio nepasiekė

Pagrindinė Rusijos Kaliningrado srities pajūrio poilsio vieta yra Svetlogorske (lietuviškai – Raušiai). Palyginus netgi didžiausias Kaliningrado srities pajūrio poilsio kainas su Lietuvos kurortais skirtumas būtų didelis.

Apartamentai ir vilos Nidoje parai kainuoja nuo 120 eurų, Palangoje – nuo 80 eurų, Šventojoje – nuo 60 eurų. Tačiau tiek Palangoje, tiek Šventojoje galima rasti ir pigesnių variantų – nuo 20–30 eurų parai.

Menas: neįprasta undinė – Svetlogorsko promenados puošmena. (Newkaliningrad.ru nuotr.)

Lygis Lietuvoje ir Rusijos Kaliningrado srityje yra akivaizdžiai skirtingas. Lietuvoje ne žemiausios, o vidutinės ir aukštesnės kainos lygio apartamentai yra gerokai aukštesnės kokybės nei Kaliningrado srityje. Tačiau Kaliningrado srityje, tame pačiame Svetlogorske, yra ir išskirtinių pasirinkimų. Kai kur poilsio vilos yra įrengtos tiesiog prie pat jūros ir kainos jose kosminės.

Lietuvos turizmo rinkos tyrėjai vertina, kad pas mus poilsis pajūryje yra dvigubai brangesnis nei Turkijoje. Palyginus su Rusija, išeitų, kad 1,5–2 kartus brangesnis nei Kaliningrado srities Svetlogorske. Buvo laikas, kai keliautojai iš Lietuvos dėl mažesnių kainų nei Lietuvos pajūryje mielai lankydavosi Svetlogorske. Dabar vykimas į Rusiją yra apsunkintas. Dėl įtemptų santykių tarp Lietuvos ir Rusijos važiuoti į Kaliningrado sritį su lietuviškais automobilių numeriais nepatariama, nes vietinė kelių policija gali ypač dažnai stabdyti, reikalauti susimokėti netgi už tai, kas realiai nepažeista.

Pertvarkyta: Svetlogor-sko pajūrio promenada su bunomis, kurios gesina bangas, kad šios neplautų kranto. (Newkaliningrad.ru nuotr.)

Stebinantis pajūrio liftas

Kaliningrado srities internetinėje žiniasklaidoje „Newkaliningrad.ru“ neseniai pristatytas gigantiškas projektas Svetlogorsko pajūryje.

Čia įrengtas nuo kopų į pajūrio promenadą nuleidžiantis arba iš jos pakeliantis didžiulis liftas, kuris kartu yra ir savotiškas pajūrio apžvalgos bokštas.

Įrenginys kažkiek primena lajų tako bokštą Anykščiuose. Tik į Anykščių bokštą dauguma lipa laiptais. O Svetlogorsko pajūrio keltuve įrengtos dvi kėlimo kabinos, kurių kiekviena gali priimti iki 24 žmonių su dviračiais.

Tai yra neįprasta pajūrio pramoga, kuria vienam žmogui pasinaudoti kainuoja 50 rublių (apie 60 euro centų). Numatyta, kad statinys turėtų atsipirkti per 10 metų. Svetlogorsko pajūrio liftas yra tarsi baigiamoji kurortinio pajūrio promenados statybos dalis.

Neįtikėtina: Kaliningrado srities pajūryje vilos įrengtos tiesiog paplūdimio zonoje. (Newkaliningrad.ru nuotr.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsibudo

Atsibudo portretas
bobulė karste perst...Pradiniai komentarai 2021 -07.. ir vėliau...Bet mūsų pajūrio kurortuose tas pats PLĖŠIKYNAS. Palangėj didžiausios pasaulį kainos...Gal kokios brand.bombioškės reiktų,kad kainos žemėtų...Jokia kritika neveikia...Savininkai nori,vasarą mėnesį padirbę intensyviau - likusius metų mėnesius, gyvent atsipūtę...Aišku, po sezono reikia bisky ir paremontuot namus. Bet iš patirties

LIETUVĖ

LIETUVĖ portretas
GAL JUS LIETUVIŠKI DEBILOIDAI VARYKIT I VILNIU IR GROŽĖKYTĖS SAVO VAMZDŽIU O NE KITU LIFTAIS NES I NIDA LIETUVIŠKI CHALOPAI NEIVAŽIUOJAT BRAZAS SU SAVO CHEBRA NUPIRKO NIDA KAD JUS UBAGAI KOJOS NEIKELTUMĖT O LUKAŠENKA SAVOTAUTAI SUTVARKĖ PAJURI LOKIT IKI APSIŠIKIMO UBAGĖLIAI DŽIAUKYTĖS KAD 5 METUS PATAUPE DAR I PALANGA SAVAITEI NUVAŽIUOJAT

Ugnė

Ugnė portretas
Gražumas, iš tiesų vokiečių įtaką, svajoju nuvykti
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių