Quantcast

Staigmena – sniego barikados: kas ir nuo ko saugo automobilį?

Taikos prospektu važiuojantys klaipėdiečiai mato keistą ir šiek tiek juokingą vaizdą – aikštelėje netoli sankryžos su Bijūnų gatve iš visų pusių sniegu ir ledais užbarikaduotas stovi vienišas automobilis išdaužytais langais.

Netrūko spėlionių

Stebėdami šį vaizdą miesto žmonės kelia versijas, kas galėjo atsitikti šiam automobiliui.

Akivaizdu, kad baltas barikadas mašinai sukūrė aikštę valantys darbininkai. Bet kodėl vairuotojas leido taip brutaliai pasielgti su savo turtu, aiškėja ne iškart.

Bendrovės "Klaipėdos želdiniai" vadybininkas Arvydas Kveselis paaiškino, kad šios įmonės darbuotojai pagal sutartį su savivaldybe valo pietinės miesto dalies šaligatvius, aikštes ir skverus.

Aikštelė priešais buvusio banko pastatą valoma šios įmonės technika. Dažniausiai tai daroma naktimis, kai aikštės ištuštėja.

Šioje vietoje mėnesių mėnesius stovi mašina, reklamuojanti senų automobilių supirkėjų telefono numerį.

"Šis automobilis jau seniai ten stovi, langai išdaužyti, jis jau daug laiko nejudinamas ir trukdo valyti aikštelę. O kaip kitaip elgtis? Dažnai būna, jog riogso kokia griuvena be langų, bet jei užkabinsime kaušu, apkaltins, kad ir langus išdaužėme. Todėl šitą mašiną užstumdėme sniegu, kad kitą kartą valydami aikštę jos neužkliūtume. Atrodo, kad ji niekam nereikalinga, atlieka nelegalios reklamos funkciją. Tokių mašinų mieste yra daug, tik kitur jos stovi ne mūsų valomuose plotuose", – paaiškino A.Kveselis.

Suprantu, automobilio nepasidėsi į balkoną.

Užstato šaligatvius

Įmonės darbuotojai bandė skųstis dėl šios mašinos valdininkams, bet reikalai iš vietos nepajudėjo.

Kitose vietose "Klaipėdos želdinių" darbininkai trukdančių darbą automobilių stengiasi neužversti sniegu. Darbų neretai imamasi naktį, kai aikštelės ištuštėja.

Kai kurios aikštelės būna pilnos transporto priemonių ir dieną, ir naktį. Antai prie "Vaidilos" nėra paros meto, kad nestovėtų mašinų, todėl išvalyti aikštės neįmanoma.

Ypač sunku bendrovės valymo mašinoms dirbti pietinėje miesto pusėje, kur daugiaaukščių namų kiemai ankšti ir primena šulinius. Žmonės tiesiog neturi kur palikti automobilių.

"Žardininkų, Kuncų, Budelkiemio, Gedminų gatvių rajonai mums sunkiai prieinami. Mašinos ant šaligatvių, turime atsitraukti, grįžti ir visiškai nėra kur nustumti sniegą. Žmonės nepagalvoja, kad visiškai nepalieka vietos valančioms mašinoms. Suprantu, automobilio nepasidėsi į balkoną, bet mes matome, kad kiekvienas stengiasi privažiuoti kuo arčiau laiptinės. Daugeliui didžiausia problema paėjėti kelis metrus, todėl palieka automobilius ant šaligatvių. Ryte žmogus išvažiuoja, ta vieta lieka nenuvalyta, o kaltina dėl to mus. Juk negalime budėti prie kiekvienos mašinos", – apie šaligatvių valytojų vargus kalbėjo A.Kveselis.

Skųsti nėra kada

Netinkamai, nusižengiant Kelių eismo taisyklėms mašinas statančius vairuotojus galima būtų apskųsti policijai, bet "Klaipėdos želdinių" darbuotojai neturi tam laiko.

Kai sninga, reikia skubėti, bendrauti su pareigūnais ir laukti, kol uniformuotieji pažadins netinkamai palikto automobilio savininką, nėra kada.

Kitas reikalas, kai susiruošiama pjauti medžius. Tada rašomi skelbimai, pranešama, kad toje vietoje klaipėdiečiai nepaliktų transporto priemonių.

Priekaištus valytojams žeriantys klaipėdiečiai pamiršta, kad dirbama ne kastuvais ir šluotomis, o šaligatvių valymo mašinomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramass

Ramass   portretas
Gal žurnalistai pasidomėtu , po kieno "stogu" šie laužai gali stovėti be valstybinių numerių , be tech apžiūros ir be draudimo. Visi skundai dėl šių lupenu yra ignoruojami tiek policijos , tiek savivaldybės .

L?

L? portretas
O kodėl jų (mašinų) negalima išvežti priverstinai? Pastatei ženklą su lentele, kad tokio valandom negalima parkuoti ir nuvežiai kaip pažeidėjo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių