Quantcast

Šprotų žvejyba Baltijos jūroje kitąmet mažės, strimelių – augs

  • Teksto dydis:

Šprotų žvejybos galimybės Baltijos jūroje kitąmet mažės 11 proc., o ne 20 proc., kaip siūlė Europos Komisija (EK).

Tuo metu centrinės jūros dalies strimelių žvejybos galimybės bus padidintos daugiau – 32 proc. vietoj EK siūlytų 14 proc. Dėl to pirmadienį sutarė Europos sąjungos (ES) žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryba.

Pelaginių rūšių žvejyba, pasak žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko, yra vienintelė likusi Lietuvos žvejų veiklos atviroje Baltijos jūroje alternatyva. Todėl siekta kitiems metams užtikrinti didesnes strimelių ir šprotų žvejybos galimybes, o kartu ir jos tęstinumą.

„Vadovavomės mokslinėmis rekomendacijomis ir daugiamečiu Baltijos jūros išteklių valdymo planu. Siekėme mums reikšmingos pusiausvyros tarp atsargaus požiūrio ir sektoriaus stabilumo“, – pranešime sakė ministras.

Sutarta kitais metais pratęsti nuostatas dėl lašišų mėgėjų žvejybos, leidžiant žvejui per dieną sugauti ne daugiau kaip 1 įveistą lašišą. Negerėjant rytinių ir vakarinių Baltijos jūros menkių būklei, jų tikslinė žvejyba ir toliau draudžiama – nustatytos kvotos tik neišvengiamai priegaudai, pasitaikančiai kitų rūšių žvejybos metu.

Valstybėms narėms didelį susirūpinimą kelia Rusijos vykdoma netausi, mokslininkų rekomendacijas ir tarptautines sutartis ignoruojanti žvejyba Baltijos jūroje, todėl Komisija dar kartą paraginta ryžtingai reaguoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsakymas

atsakymas portretas
nežinantiems, kas yra strimelės ir šprotai - google visagalis. Bent jau nerodytumėte savo neišprusimo...

nežiniukas

nežiniukas portretas
o šprotai gaminami ne iš strimėlių?

o tai yra tokia zuvu rusis ,,Sprotai,,, ??

o tai yra tokia zuvu rusis  ,,Sprotai,,, ?? portretas
kad ,,SPROTU zvejyba Baltijos juroje mazes , o strimeliu -dides, ar ,,,sprotus ,,, gaudo jau gatavus dezese ???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių