Quantcast

Spręs, kuriuos kiemus atnaujinti

Tikslinėje uostamiesčio teritorijoje bus atnaujinti ir daugiabučių namų kiemai. Kol kas renkamasi iš dviejų vietų. Vienas prioritetų – renovuotų ir planuojamų atnaujinti daugiabučių namų skaičius.

Miesto valdžios atstovai penktadienį lankėsi daugiabučių namų kiemuose, esančiuose tikslinėje miesto teritorijoje, į kurios viešuosius objektus ir erdves suplanuotos didelės investicijos.

Į šią teritoriją patenka Baltijos, Dubysos, Vėtrungės, Birutės, Rumpiškės ir Baltikalnės mikrorajonai bei Danės upės pakrantės. Bendras plotas sudaro 512 ha.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova informavo, kad lankytasi tuose daugiabučių namų kiemuose, kuriuos atnaujinti siūlė galimybių studijos rengėjai.

Vieną teritoriją, kur kiemai gali būti atnaujinti, riboja Taikos prospektas, Rumpiškės, Paryžiaus Komunos gatvės.

E.Mantulova atkreipė dėmesį, kad pastarojoje yra nemažai renovuotų ir planuojamų modernizuoti daugiabučių. Tai vienas esminių kriterijų, pagal kurį bus renkamasi, kur pradėti darbus.

Modernizuotų daugiabučių namų kiemus norima atnaujinti anksčiau nei kitus. Manoma, kad tai gyventojus dar labiau paskatintų imtis savo pastatų renovacijos.

Miesto valdžios atstovai vertino ir Kauno gatvės kiemus. Pasak E.Mantulovos, nors šioje arterijoje ir yra mažiau renovuotų daugiabučių, čia esančių kiemų atnaujinimas derėtų su kitais tikslinėje teritorijoje įgyvendinamais projektais.

Tarp tokių – planai sutvarkyti Ąžuolyno giraitę ir Vaidilos aikšę, lopšelio-darželio "Klevelis" renovacija.

"Įvertinome situaciją ir spręsime, kas yra didesnė vertybė – skatinti gyventojus renovuoti daugiabučius namus, atnaujinant kiemus, ar iki galo išvystyti vieną erdvę. Kol kas verdikto nėra. Jį turime priimti iki mėnesio pabaigos", – tvirtino pavaduotoja.

Pasirinkus teritoriją, kurios kiemai bus atnaujinti, bus rengiamas techninis projektas, o, jį užbaigus, startuos darbai.

Bent kol kas žadama rinktis iš minėtų teritorijų, tačiau, sulaukus pasiūlymų, būtų vertinami ir kiti variantai.

Tikslinėje teritorijoje planuojama įgyvendinti daugiau nei 30 priemonių. Į šią miesto dalį numatyta investuoti daugiau nei 77 mln. eurų. Iš jų daugiau kaip 57 mln. eurų – ES lėšos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piliete

Piliete  portretas
Kažin kur dirgo milijonai skirti pietinės miesto dalies Sąjudžio parko tvarkymui , stadionas Laukininkų gatvėje iki šiol nesutvarkytas . Niekas nieko nebedaro . Jokio judėjimo

Anonimas

Anonimas portretas
Panevėžio gatvėje iš 8 daugiabučių 6 renovuoti, o likę 2 ruošiasi renovacijai. Nesiruošiat kiemų renovuoti???

Justas

Justas portretas
Miško kvartalas beveik visas renovuotas ,bet kiemai????? Kur ponai jūsų pažadai!!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių