Quantcast

Spaustuvė demonstruoja kūrybiškumą: pradėjo gaminti apsauginius veido skydus

Klaipėdiečio Sauliaus Jokužio spaustuvėje pradėti gaminti skaidrios medžiagos apsauginiai veido skydai. Persiorientuoti į naujo produkto gamybą spaustuvininkus privertė ekstremali situacija valstybėje. Šiuo žingsniu jie pademonstravo ne tik kūrybiškumą, bet ir solidarumą su medikais, kuriems pirmiausia ir bus gaminami šie skydai.

Titulą skyrė ne veltui

Praktiškai visi, tai yra beveik 97 proc. S.Jokužio spaustuvės klientų, pradedant nuo teatrų ir baigiant restoranais, taksistais ir grožio salonais, karantino metu nebevykdo veiklos.

Tad ir spaustuvės paslaugų jiems nereikia.

Anot spaustuvininko, jų užsakymai gal ir nebūdavo labai dideli, bet jų būdavo daug.

Taigi spaustuvė kūrybiškai pažiūrėjo į šį negandų laikotarpį verslui.

Kaip juokavo S.Jokužys, ne veltui įmonė prieš trejus metus gavo "Kūrybinių sprendimų spaustuvės" apdovanojimą.

"Kare kaip kare. Persiorientavome nuo vizitinių kortelių spaudos prie medicinos priemonių. Pradedame gaminti apsauginius veido skydus. Jie yra skaidrios medžiagos ir primena suvirintojų kaukes. Mūsų dizaineriai ir technologai sukūrė tokį skydą, kuris būtų iš nebrangių medžiagų, greitai pagaminamas, kad jį būtų galima lengvai transportuoti, gaminti masiškai", – teigė S.Jokužys.

S. Jokužio nuotr.

Su iššūkiu susidorojo

Tam nuo šio pirmadienio teko pertvarkyti visą spaustuvės įrangą, ir tai darbuotojams buvo nemenkas iššūkis.

30 metų veiklos patirtis ir ne viena išgyventa ekonomikos krizė įmonei leido greitai persiorientuoti, kaip dirbti naujomis sąlygomis.

"Turime nemažai sudėtingos įrangos, skirtos spausdinti itin kokybiškus reklaminius spaudinius. Ją mes pritaikėme būtent tokių skydų gamybai. Planuojame per dieną jų pagaminti po tūkstantį. Tik tos skaidrios medžiagos nėra daug. Bet šiandien, kiek turime, jos turėtų užtekti pagaminti 20–30 tūkst. skydų", – kalbėjo S.Jokužys.

Spaustuvininkas apgailestavo, kad tos medžiagos kaina pastaruoju metu išaugo net dešimtadaliu, esą tiekėjai pastebėjo, kad atsirado paklausa.

Gaminama veido apsauga – skaidrios medžiagos skydas yra papildoma priemonė prie medicininės kaukės.

Paleidžia masinę gamybą

Skydas nebus vienkartinis, priklausomai nuo to, kaip bus saugomas, galės būti naudojamas ir gana ilgą laiką.

"Bandomoji partija skydų jau nugabenta į pirmąsias fronto linijas – greitosios medicininės pagalbos medikams. Miestas dar užsakė apie 3 tūkst. skydų. Per savaitę juos pagaminsime", – sakė S.Jokužys.

Po pateiktų pastabų ir atliktų patobulinimų, suderinus su medikais, S.Jokužio spaustuvėje paleidžiama masinė šių skydų gamyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras  portretas
Labiau debiliškuma demonstruoja...

vb

vb portretas
Aš ne medikė, aš tik ta, kuri sėdžiu namie, bet tariu Jums ačiū. Ačiū už Jūsų iniciatyvą, už Jūsų rūpestį, Jūsų gerumą.

RENE

RENE portretas
SVEIKI-O ASMENISKAI GALIMA UZSISAKYTI 3 SKYDELIUS-ACIU
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių