Quantcast

Šokiravo dalijama labdara: neįgaliesiems ir senoliams – pasenę maisto produktai

Klaipėdos socialinės paramos centro išdalytos dovanos neįgaliems ir senyvo amžiaus klaipėdiečiams kai kuriuos jų šokiravo. Žmonės tikino, jog pasibaigusio galiojimo duonos ir papuvusių bananų davinys tik įžeidė jų orumą.

Dovanų – pajuodę bananai

Garbaus amžiaus neįgalią mamą prižiūrinti klaipėdietė Sonata (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinoma) tikino, jog antradienį sulaukus Klaipėdos socialinės paramos centro darbuotojų itin nustebino jų atneštos vaišės.

"Ištiko šokas, kai išvydau vaišes. Mamą lankančios šio centro darbuotojos buvo atnešusios dovanų. Nežinau, kokia proga. Gal Kovo 11-osios? Ant stalo radau papuvusių bananų ir pasibaigusio galiojimo duonos kepalą. Dar buvo plikomos košės. Duonos galiojimas pasibaigia šiandieną", – vakar dienraščiui pasakojo neįgalios klaipėdietės dukra.

Moteris pripažino, jog šeimą užgavo tokia gerumo akcija.

Lauknešėlis: pasenusios duonos ir apgedusių bananų dovanų gavę klaipėdiečiai liko įskaudinti – juos įžeidė tokios vaišės. ("Klaipėdos" skaitytojo nuotr.)

"Stovi tie bananai ir net nesinori jų valgyti, išmesime. Klausėme centro darbuotojų, ar visiems čia tokios dovanėlės išdalytos? Viena iš darbuotojų pripažino, jog supuvusių bananų net nesiėmė nešioti po butus, juos tiesiog išmetė, nes buvo gėda žmonėms parodyti. Matyt, žmogus suprato, jog tai tik įžeis ir taip skurstančius žmones", – nuomonę išsakė klaipėdietė.

Iš viso siuntinio padoriausiai atrodė tik obuoliai, kurie nors šiek tiek praskaidrino nuotaiką.

"Vasario 16-osios proga mama gavo atviruką. Kažkada anksčiau yra atnešę sausą davinį. O šį kartą štai tokių dovanų gavome. Mano galva, tai yra visiškas pasityčiojimas. Gal man nunešti centro direktorei šiuos bananus pusryčiams? Kažin ar apsidžiaugs? Tikėtina, įsižeis. O paprasti žmonės jais džiaugtis turi", – stebėjosi miestietė.

Nešė 95 miestiečiams

Klaipėdos socialinės paramos centras skelbia, jog įstaigos tikslas – didinti visų Klaipėdos miesto bendruomenės narių galimybę gyventi orumo nežeminančiomis sąlygomis ir teikti socialines paslaugas įvairių socialinės rizikos grupių asmenims, šeimoms, neįgaliesiems bei senyvo amžiaus asmenims.

Šio centro direktorė Diana Stankaitienė aiškino, jog tokias dovanas gavo 95 miestiečiai ir niekas jomis nesiskundė.

Galiojimo terminų aš netikrinu.

"Gavome paramą ir iš karto ją išdalijome mūsų klientams. Privatus paramos davėjas pageidavo likti nežinomas, todėl neatsakysiu, ar tai juridinis, ar fizinis asmuo, bet tai yra vienas paramos teikėjas. Mes privalome užtikrinti konfidencialumą", – tikino D.Stankaitienė.

Galiojimo terminas pasibaigė

Centro vadovė nustebo išgirdusi klausimą dėl duonos galiojimo termino.

"Galiojimo terminų aš netikrinu", – tarstelėjo D.Stankaitienė.

Pasak D.Stankaitienės, centras nedelsė ir paramos išskirstymu gyventojams užsiėmė iš karto, kai tik labdara buvo gauta.

"Jei kam nepatinka, gali neimti", – patikino D.Stankaitienė.

Direktorė aiškino, jog perskambino dviem senyvo amžiaus klaipėdiečiams ir pasiteiravo dėl antradienį išnešiotos paramos.

"Niekas nesiskundė, visi patenkinti. Galite patys paskambinti", – siūlė D.Stankaitienė.

Biudžetinės įstaigos vadovė pripažino, jog kai kurių labdaringos duonos kepalų galiojimo terminas buvo pasibaigęs kovo 1-ąją.

Atrinko: Klaipėdos socialinės paramos centro vadovė D.Stankaitienė tikino, jog tie, kam labdara nepatinka, gali jos neimti. (Redakcijos archyvo nuotr.)

Tačiau centro darbuotojams nekilo jokių minčių tiesiog nepriimti tokios dovanos.

"Duona dar buvo gera, nesugedusi. Ją pirmadienį ir antradienį išnešiojo gyventojams darbuotojai", – patikino D.Stankaitienė.

Dovanoja ir žuvis

Tokios paramos kokybe suabejojusios Sonatos mamai dar pasisekė, jai atiteko kovo 4 d. pasibaigiančio galiojimo duona. Kiti, panašu, turėjo raikyti dar pirmadienį nustojusio galioti termino duonos kepalus.

D.Stankaitienė aiškino, jog tokių geradarių centras ne itin dažnai sulaukia, vos tris ar keturis kartus per metus.

"Vieniems dar atiteko bananai, kitiems obuoliai, trapučiai, duonelė, košės. Mes tiesiog duodame produktus, o žmonės gali visaip reaguoti. Manau, jog reikia būti labai atsakingiems, visais atvejais žiūrėti, ką duodi. Mes, aišku, turėjome tokių bananų, kurie buvo netinkami. Juos atrinkome ir žmonėms nenešėme. Darbuotojos sakė, jog blogų bananų tikrai nebuvo įdėta. Ne aš dėliojau tuos krepšelius", – paaiškino D.Stankaitienė.

Centro vadovė pripažino, jog ne tik bananus, kurie gali greitai gesti, bet net ir žuvų dovanoja geraširdžiai asmenys.

"Pasitaiko, jog žvejai atveža ir padovanoja žuvų, sakydami, jog nori pasidalyti su kitais. Tuomet visas centras žuvimis kvepia, bet išnešiojimą po namus organizuojame nedelsdami. Ir šiuo atveju gavome paramą ir išdalijome", – pasakojo D.Stankaitienė.

Benamiams – pelėsis

Uostamiestyje tai ne pirma istorija, kuri papiktino sunkiai besiverčiančius miestiečius, gavusius abejotinos kokybės labdaros.

Skandalas buvo kilęs dėl organizacijos "Maisto bankas" labdaringai valgyklai atseikėtos supelijusios duonos siuntos.

Tai itin įskaudino bedalius žmones maitinančios labdaringos Klaipėdos evangelikų liuteronų parapijos valgyklos darbuotojus.

Tą kartą vienas savanoris nufotografavo tortų ir bananų prikrautas dėžes prie "Maisto banko" sandėlio durų, o prieš tai benamių ir varguolių valgykla tegavo devynias dėžutes supelijusios duonos.

Organizacijos "Maisto bankas" atstovas anuomet aiškino, jog tortai ir bananai skirti vaikų namų auklėtiniams, ir tikino niekuo dėtas, jog benamiams pamaitinti buvo išsiųsta pelėsiais dvokianti siunta.

Beje, dienraščio žurnalistams pradėjus domėtis Klaipėdos socialinės paramos centro dalyta parama, centro darbuotojai vakar suskubo atsiprašinėti žmonių, kurie gavo juos įžeidusias dovanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To kauniete

To kauniete portretas
Įkėlę 13 metų senumo paparacinę nuotrauką, labai tuo didžiuojatės.

kauniete

kauniete portretas
Man tai labiausei sukėlė pasišlykštėjima ta stora su trim pagurkliais atsidrėbusi boba Stankuvienė

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Visiems anonimams. Pasilinksminot? Dabar sukalbėkit po du kartus "Tėve mūsų", įsigilinę į žodžių prasmę, ir eikite ramiai miegoti. Iki kito Klaipėdos dienraščio "skandalo".
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių