Quantcast

Socialinių uostamiesčio įstaigų vadovai baiminasi dėl savo algų

Socialinėms uostamiesčio įstaigoms vadovaujantys asmenys rūpinasi, kad nenukentėtų jų atlyginimai. Nors aprašas, kuriuo bus nustatoma visų biudžetinių įstaigų vadovų alga, dar neparengtas, socialinių įstaigų vadovai jau nori tam tikrų sąlygų.

Šiuo metu rengiamas biudžetinių įstaigų darbo apmokėjimo sistemos aprašo projektas. Galutinis jis dar nėra pateiktas, bet nugirdę apie dokumento gaires kai kurie vadovai nusprendė nelaukti.

Būsimame apraše numatoma keisti pastoviosios atlyginimo dalies apskaičiavimo metodiką. Socialinių įstaigų vadovai baiminosi, kad jų algos nemažėtų, jie kėlė klausimą ir dėl komandiruočių apmokėjimo.

Be viso kito, šių įstaigų vadovai norėtų būti išskirti iš kitų biudžetinių įstaigų, skiriant jiems didesnį darbo užmokestį.

"Biudžetinių įstaigų darbo apmokėjimo įstatymas numato minimalų skirtumą darbuotojams, tarp kurių minimi ir vadovai. Bet mes apie minimumą nekalbame, vadovai tikrai negauna minimumo. Vienas argumentų buvo tas, kad jų darbas – su socialinės rizikos asmenimis, be to, dirbti tenka 24 valandas per parą ir visą savaitę. Bet ir kitos įstaigos dirba ne tik formalią darbo dieną, pavyzdžiui, renginiai vyksta savaitgaliais, jie būna ir išvažiuojamieji, neretai tenka dirbti po oficialių darbo valandų. Kol kas biudžetinės įstaigos nebuvo skirstomos ir socialinės tarp jų nebuvo išskirtos. Ir dabar to nesiekiama", – pasakojo savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato vyresnioji patarėja Asta Digrienė.

Pažymėta ir tai, kad su socialinės rizikos asmenimis dirba socialiniai darbuotojai, o vadovai vadovauja būtent jiems.

Miesto biudžetinių įstaigų vadovų darbo santykių reguliavimo komisijos posėdyje dalyvavo ir aiškesnės apmokėjimo sistemos, atlyginimų didinimo kriterijų norėjo bei išreiškė įvairių nuogąstavimų penkios iš septynių miesto socialinių įstaigų vadovių.

Posėdyje nuotoliniu būdu dalyvavo Klaipėdos miesto socialinės paramos centrui vadovaujanti Diana Stankaitienė, Klaipėdos miesto globos namų vadovė Renata Kašinskienė, Klaipėdos miesto nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė, Neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" direktorė Danutė Daukantienė, Klaipėdos vaikų globos namų "Rytas" vadovė Regina Milašienė.

Pernai ta pati komisija ne kartą svarstė šių įstaigų vadovų atlyginimų didinimo klausimą. Vicemeras Arvydas Cesiulis patikino, kad atlyginimai jiems buvo pakelti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaista

Kaista portretas
Direktorė gal rašo tuos projektus- mokymus, o moterėlės, metusios savo tiesioginius darbus, priverstos juos vykdyti. Kiek pamenam, ponia Stankaitienė visada aimanvo dėl atlyginimų, bet niekada nė minties neturėjo savo vieto atsisakyti! Darbas tikrai sunkus, bet tiek realiai to darbo nedirbančų " viršininkų' neteko matyti nė vienoje valdiškoje įstaigoje,

Regina

Regina portretas
Aš dirbu SPC lankomosios priežiūros darbuotojos pareigose. Mano mėnesinis atlyginimas 753 eur. "į rankas". Jei Centro direktorei sutikčiau būti "skuduru kojom", gaučiau šimtu daugiau. Tai kiek gi į rankas gauna Centro direktorė, kurios darbas "labai sunkus", nors ji niekada nėra nei ligonių praususi, nei ligonių maudžiusi, nei jiems valgyti gaminusi, nei jų maitinusi, nei jų bėdomis ir skausmais dieną naktį gyvenusi. Aš nesiskundžiu, aš tik noriu žinoti, KIEK UŽDIRBA MANO DIREKTORĖ, BIUDŽETINĖS ĮSTAIGOS VADOVĖ, DIRBDAMA SUNKŲ VADYBININKO DARBĄ.

Mokymai

Mokymai portretas
Nebadaus, vėl prikur visokių " mokymų, projektų"... Juk tos "vadovės' nei tuos senukus lanko, nei kokių krūvių turi!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių