Quantcast

Socialinio būsto poreikis Klaipėdoje nekinta

Klaipėdoje nemažai žmonių kreipiasi į miesto savivaldybę, prašydami suteikti socialinį būstą.

Socialinio būsto skyriaus vedėja Lina Murauskienė teigė, kad tokių asmenų šiemet pernelyg nepadaugėjo.

Anot L. Murauskienės, šiemet siekiančiųjų gauti socialinį gyvenamąjį plotą žymiai nepagausėjo – 30-ia asmenų daugiau nei pernai.

„Yra tik neženklus pagausėjimas, į eilę užsirašė ir nuo karo pabėgę ukrainiečiai, kuriems taip pat reikalingas būstas“, – sakė L. Murauskienė.

Pasak Socialinio būsto skyriaus vedėjos, pirmiausia tikrinama pretendentų turto ir pajamų deklaracija, nes yra nustatyti valstybės remiami pajamų dydžiai.

Pretenduojant į socialinį būstą, vieno asmens pajamos per metus negali neviršyti 7 222 eurų, o turtas – 14 601 euro.

Anot L. Murauskienės, Klaipėdoje kol kas neišspręsta socialinių būstų trūkumo problema.

Pretenduojančiųjų juos gauti – daug, o socialinių būstų – vis dar per mažai.

Anot vedėjos, socialinių būstų mieste palaipsniui daugėja, nes remontuojami nugyventi būstai, statomi arba perkami nauji.

Šiuo metu eilėje gauti socialinį būstą Klaipėdoje laukia 580 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Už mokesčių mokėtojų pinigus nuperkami butai. Po to, mokesčių mokėtojai gauna į tuos kaimyninius butus "socialiai remtinus" kaimynus. Dažnai jie būna su vaikais. Tada jie pradeda savo "gyvenimą" - orgijas. Vaikai yra atimami, "kaimynai" paliekami toliau baliavoti (iškeldinti jų niekas nesiima). Atimti vaikai paauga , pasigimdo vaikų ir patampa "socialiai remtini". Tada mokesčių mokėtojai vėl perka butus ir toliau sėkmingai veisia "socialiai remtinus".... Gal tokia tvarka naudinga ir sukurta tik dėl tos "butų pirkimo" procedūros? Kitokio tikslo aš neįžvelgiu. Manau būtų teisinga viešinti tokių butų skaičių, ir iškeldintų pijokų ar narkomanų skaičių. Bijau, kad skaičiai nustebintų.

kas per nesąmonėtie soc.būstai?

kas per nesąmonėtie soc.būstai? portretas
Mūsų namė gyvena šeimyna sveikų, vos ne 2 metrinių žmonių šeima , turi soc.būstą. Ne už ką nemoka, ne už juokius namo remontus. Dirba. Turi ne vikeną mašiną. ,,Vargšai''. O kiti iš paskutinių jėgų turfėjo arti, kad įsigyti kooperatinį butą. VISI privalo dirbti , JOKIŲ soc,butų. Kas negali, tegul gyvena bendrabučiuose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių