Quantcast

Socialiniame daugiabutyje planuojamos įkurtuvės

Nuo pernai eilėje įsikelti į Irklų gatvėje išdygusį socialinį būstą laukusiems klaipėdiečiams – džiugios žinios. Į butus bus galima persikraustyti jau artimiausiomis dienomis. Naujai įrengtos patalpos interjeru nenusileidžia šiuolaikiškiems, naujos statybos butams.

Statyboms – per 2 mln.

Socialiniame būste apsigyvens 79 asmenys – vieniši žmonės, šeimos. Keturių aukštų daugiabučiame yra 36 butai. Iš jų 16 – vieno, 8 – dviejų ir 12 – trijų kambarių.

Devyni jų, įrengti pirmajame namo aukšte, pritaikyti žmonėms su judėjimo negalia.

Naujo socialinio namo statybos Irklų g. 1 atsiėjo daugiau nei 2 mln. eurų.

85 proc. lėšų statyboms skirta iš ES fondų, 15 proc. sumos statyboms atseikėjo Klaipėdos savivaldybė.

"Nepaisant to, kiek kainuotų būstas, žmonės, kurie čia gyvens, yra to verti. Tikiuosi, kad jie įvertins rūpestį ir džiaugsis suteiktomis sąlygomis, infrastruktūra", – kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Tikiuosi, kad jie įvertins rūpestį ir džiaugsis suteiktomis sąlygomis.

Pastatą apžiūrėjęs meras jį įvertino palankiai.

"Čia norisi gyventi visiškai nepriklausomai nuo to, kad namas orientuotas į socialinį būstą. Žmonės čia turėtų atsikelti po 7–10 dienų, kadangi visos procedūros jau užbaigtos, liko tik įsikraustymo klausimas. Dėl ne nuo mūsų priklausančių priežasčių procesas užtruko, tačiau tai, ko sulaukėme, džiugina", – teigė meras.

Anksčiau atverti socialinio būsto duris socialiai remtiniems žmonėms sutrukdė įstrigęs sklypo duomenų tikslinimas, kiti su statybomis susiję dokumentai.

Šiuo metu visos daugiabučio gyvenamųjų patalpų bei inžinerinės infrastruktūros objektų registravimo procedūros jau baigtos.

Tai antrasis socialinis būstas, pastatytas Klaipėdoje per nepriklausomybės laikotarpį.

Eilėje – šimtai norinčiųjų

Socialinių būstų poreikis yra kur kas didesnis, nei šiuo metu miestas gali pasiūlyti, tad laukiančiųjų netrūksta.

"Šiuo metu eilėje – 602 asmenys ir šeimos, turintys teisę į paramą socialiniam būstui išsinuomoti ir įrašyti į savivaldybės parengtą sąrašą", – atskleidė Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė.

Dar 43 asmenys ir šeimos yra įtraukti į turinčių teisę į šią paramą išimties tvarka apskaitą.

Anot D.Netikšienės, lengviausia buvo atrinkti žmones, kurie apsigyvens pirmajame namo aukšte.

Prioritetu laikyti asmenys, įrašyti į apskaitą dėl teisės į socialinio būsto nuomą išimties tvarka.

Kitiems žmonėms socialiniai butai buvo suteikti pagal prašymo pateikimo datą ir atsižvelgiant į butų naudingąjį plotą, įstatymo normatyvus.

Parama baldams įsigyti

Naujakuriai atsikraustys į tuščius butus. Baldais, reikiama buitine technika jie turės pasirūpinti patys.

Vis dėlto žemas pajamas gaunantieji turi galimybę pretenduoti į paramą.

Socialinio būsto gyventojai gali kreiptis į Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyrių, pateikti reikiamus dokumentus ir paprašyti materialinės paramos įsikurti.

Šiuo metu  skaičiuojamas nuomos mokestis, apie kurio dydį būsimi nuomininkai bus informuoti, teikiant jiems nustatytos formos pasiūlymus dėl nuomos.

Pirminiais skaičiavimais, dviejų kambarių būsto nuoma per mėnesį turėtų atsieiti apie 80 eurų.

Gyventojams taip pat teks susimokėti ir mokesčius už komunalines paslaugas.

Socialinio būsto gyventojai turės teisę pretenduoti į nuomos mokesčio sumažinimą ar atleidimą nuo jo, jeigu jų pajamos bus mažesnės už vieną valstybės remiamą pajamų dydį per mėnesį vienam asmeniui – 122 eurus.

Taisyklių nelaužo?

Pasidomėjus, ar pasitaiko piktnaudžiavimo atvejų, D.Netikšienė tikino, kad iki šiol socialinių būtų nuomininkai tretiesiems asmenims būtų niekada nėra pernuomoję.

Tiesa, kartais susiduriama su problema, kad būsto gavėjai kartu pasikviečia gyventi ne šeimos narius, draugus. Tai draudžiama pagal galiojančią tvarką.

Netrukus planuojama įrengti ir dar vieną socialinį būstą Rambyno g. 14A. Penkių aukštų daugiabutyje suplanuota 40 butų – 20 vieno kambario ir tiek pat dviejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
Jus neskleiskit nesamoniu po 7 dienu,kai rasau praejo 11 dar niekas negyvena,paskambinus i namu valdas ir savivaldybe pareiske ,kad namas dar nepriduotas "mistinem" jegom...Paklausus kodel pareiske Po 2 savaiciu... ,Grubliauskas reklama bande pasidaryti ,kaip matau Lietuvoje niekas nepasikeite tik graziau supakuota ir pateikta...Paskambinus i savivaldybe ir namu valdyba kalbejo nemandagiai,nekorektiskai...

Aš ir sakau:

Aš ir sakau: portretas
Laikai gerėja ne dienom, o valandom: aš, kaip jauna specialistė, atvykusi pagal paskyrimą į Klp tegavau iš pakeitimo fondo sename name vieną mažytį kambarį su bendra virtuve. Ir jokių ten paramų baldams ar kitokių pašalpų. O dabar - naujame name !, neturintiems socialinių įgūdžių, kaip sakoma. Pamatysime, kas ten dėsis jau po metų. Nužliaugs aplinką ir tiek žinių. Jiems reikės priskirti valytojų, aplinkos tvarkytojų, socialinių darbuotojų ir t.t.- apmokamų iš biudžeto. Neūkiškumas ir tiek.

Na taip

Na taip portretas
o tuo pat metu jaunos šeimos su vaikučiais nuomojasi kambarėlius po 300-400Eu/mėn ir aria po 12val į parą?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių