Quantcast

Socialinės paramos chartija – dėmesys gyventojų gyvenimo kokybės gerinimui

  • Teksto dydis:

Chartija buvo parengta įgyvendinant projektą „Paslaugų organizavimo ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas, teikiant socialinę paramą Klaipėdos miesto savivaldybėje“, finansuojamą iš 2014–2020 m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Rengiant chartiją aktyviai dalyvavo biudžetinės įstaigos: Klaipėdos miesto socialinės paramos centras, neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė“, Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centras, Klaipėdos socialinių paslaugų centras „Danė“, Klaipėdos miesto globos namai, Klaipėdos vaikų globos namai „Rytas“ Klaipėdos miesto nakvynės namai.

Taip pat buvo atliktas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus bei socialines paslaugas teikiančių biudžetinių įstaigų klientų poreikių ir pasitenkinimo socialine parama tyrimas. Šio tyrimo rezultatai atskleidė socialinių ir emocinių veiksnių svarbą paslaugų teikimo ir aptarnavimo procesuose, taip pat kad socialinė parama Klaipėdos mieste pasižymi aukšta kokybe. Buvo nustatytos socialinės paramos ir procesų tobulinimo sritys: prieinamumas ir operatyvumas, komunikacijos kokybė, infrastruktūra, paslaugų plėtra.

Remdamosi projekto rezultatais įstaigos tobulins savo veiklą, diegiant kokybės vadybos sistemas, paremtas pažangiais vadybos metodais (LEAN ir kt.), sistemiškai vertinant teikiamų paslaugų kokybę, bendradarbiaujant bei renkant grįžtamąjį ryšį iš klientų ir kitų suinteresuotųjų šalių, ugdant darbuotojų kompetencijas, gerinant aptarnavimą.

Šios iniciatyvos ir chartijos principų įgyvendinimas padės gerinti gyventojų gyvenimo kokybę, labiau padedant sunkumų patiriantiesiems integruotis į visuomenę, įveikti socialines krizes, ugdant, palaikant, atkuriant jų kasdienio gyvenimo ir darbinius įgūdžius.

Daugiau apie Socialinės paramos chartiją www.klaipeda.lt–>naujienos–>skelbimai–>gyventoju–gyvenimo–kokybe–gerinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
cia svarbu popieriu pasirasyti ir parodyti,kad dirba,o parama tik saviems(giminems,draugams,artimiesiems)kitiem nera.

Vytautas

Vytautas  portretas
Dokumentas yra, o parama?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių