Quantcast

Socialinės grimasos: ligonį parvežė į gaisravietę

Po gaisro bendrabutyje sunkiai vaikštantis ligotas vyras buvo išvežtas į ligoninę. Iš jos jis netrukus buvo išrašytas, nors dar nepasveiko, ir grįžo į savo gaisravietę, nes daugiau neturi kur dingti. Sunkus ligonis dabar glaudžiasi bendroje daugiabučio virtuvėje.

Socialinių grimasų siaubas

60-mečio klaipėdiečio N. (pavardė redakcijai žinoma – A.D.) kojos tokios sutinusios, jog primena kalades. Neabejotina, kad jis kenčia didelius skausmus, tačiau kantriai tyli.

Žaizdų nematyti, jos sutvarstytos, tvarsčiai švarūs, bet juos keisti reikia nuolat, nes iš atvirų žaizdų teka limfa.

Vyras tik prieš kelias dienas išleistas iš ligoninės.

Namo į bendrabutį jį parvežė greitosios pagalbos automobiliu.

Vyras paskambino kaimynei Tatjanai, kurios kambarys yra greta, kad ji jam padėtų užlipti į penktą aukštą, į savo namus.

Grįžęs iš gydymo įstaigos N. yra priverstas glaustis bendroje bendrabučio virtuvėje, čia pastarąsias dienas jis ne tik valgo, bet ir miega, nes jo kambarys sudegė ir ten nėra kur atsigulti.

Taigi vyras nuolat sėdi ant išklibusios kėdės, kai pavargsta, stoviniuoja.

Tatjana teigė, kad N. turi žmoną, kuri už jį jaunesnė 8 metais, bet ši esą yra neadekvati ir turi rimtų psichikos problemų.

Kaimynė papasakojo, kad N. dabar miega virtuvėje ant kėdės. O kur daugiau?

Pirmąsias kelias dienas po gaisro jis buvo pas brolį, o jo žmona kelias naktis nakvojo po bendrabučio laiptais, paskui – nakvynės namuose.

Prieš ugnį – gesintuvu

Nelaimė nutiko rugpjūčio 5-osios popietę. Greta gyvenanti kaimynė Tatjana pastebėjo iš N. kambario sklindančius dūmus.

"Viena laimė, kad durys buvo pravertos. Tik blogai, kad jos varstomos į kambario vidų, tad negalėjome jų visiškai atidaryti, gal dar būtume sugebėję kiek daugiau išnešti tų senų skudurų, kad ugnis taip neįsipliekstų. Ir gaisras nebūtų tiek įsisiautėjęs, jei ne N. žmonos sunešti seni skudurai, kuriais ji buvo užvertusi visą kambarį kone iki lubų. Dar prieš atvykstant ugniagesiams mėginome patys gesinti. Pylėme vandenį kibirais. Kažkas atrado gesintuvą, išpurškėme, bet nepadėjo", – pasakojo moteris.

Gaisro priežasties tiksliai nenustatė ir ugniagesiai.

Galimas dalykas, kad jis įsiplieskė savaime dėl daugybės kambaryje sukauptų šiukšlių.

Po gaisro bendrabučio gyventojai tris paras gyveno be elektros.

O iki šiol, nors po to praėjo jau trys su puse savaitės, gaisravietė nesutvarkyta, nes kambario savininkai nepajėgūs tai padaryti.

Bet ar čia kaimynų valioje visą tai sutvarkyti?

"Ėmėmės patys iniciatyvos. Socialinės paramos centras padėjo išsinuomoti atliekų konteinerį. Tai štai, kas galime, taip pat ir vaikai, valome tą kambarį, bet darbo čia dar labai daug. Ar buvo atvykę socialiniai darbuotojai? Taip. Ką sakė? Padėkojo už pagalbą. Bet ar čia kaimynų valioje visą tai sutvarkyti?" – stebėjosi Tatjana.

Žmona grasino padegti?

Kaip paaiškėjo po gaisro, N. kambarys buvo užverstas įvairiomis šiukšlėmis, daugiausia – skudurais, kuriuos čia atitempė jo žmona.

Kaimynų pagalbą tvarkant gaisravietę moteris įvertino kaip bandymą ją apvogti.

Pradėjus kuopti sudegusį kambarį, į konteinerį išmestas šiukšles moteris vėl krovė į maišus ir tempė atgal į penktąjį aukštą.

Atvykusioms socialinėms darbuotojoms N. žmona teigė, kad čia – jos turtas, šaukė, keikėsi ir grasino, kad uždegs kaimynus, kurie, jos manymu, padegė jos butą.

Neištvėrę žmonės iškvietė policiją.

Kaimynai liudijo, jog atvažiavus pareigūnams moteris jau visai nebesitvardė ir pareiškė, esą "kaimynę nukirs kirviu".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas jau

Jonas jau portretas
visai kaušas.Eik pas psixiatra seni nelaimingas

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Komunizmo laikais tokius, kurie valkiojasi apie šiukšlių konteinerius sodindavo į kalėjimą už valkatavima arba uždarydavo į psichatrinę ligoninę. Anksčiau pakomentavęs matyt to ilgiesi. Tad Tamstą reikia gydyti, nuvežant padirbėti, sakykim į Šiaurės Korėją, kur visiems užtenka komunistinės gerovės.

Tokio nesirūpinimo

Tokio nesirūpinimo portretas
žmogumi turbūt visoje Lietuvos istorijoje dar nebuvo.Ši, nereta situacija yra vienas iš daugelio konservliberalsockomuniagų darbo rezultatų.30 metų darbo diegiant savo nežmoniškas, dvigubų standartų idealogijas, naikinant tradicines vertybes, viso ko pagrindu ir dievu darant pinigą ir naudą sau.Dabar galime ,,džiaugtis"
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių