Quantcast

Smiltynėje statys naują gelbėtojų stotį

Pajūrio gelbėtojai ruošia dokumentaciją konkursui dėl projektavimo darbų. Užsimota iš esmės rekonstruoti prieš 54 metus pastatytą gelbėtojų stotį Smiltynėje.

1968 m. iškilusio pastato būklė yra tokia prasta, kad gelbėtojų stotis pripažinta avarinės būklės.

"Vasarą buvo atlikta pastato ekspertizė, per kurią konstatuota, kad fiksuoti pastato pagrindinių konstrukcijų pažeidimai. Pastato eksploatacijos laikas baigiasi gruodžio 31 dieną, po to juo naudotis nebus galima", – sakė savivaldybės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Olegas Mariničius.

Klaipėdos savivaldybės administracija sprendė, ką daryti su morališkai ir fiziškai pasenusiu pastatu. Apsispręsta statyti naują gelbėtojų stotį.

"Neapsimoka tik paremontuoti, vis tiek bus bėdų su pastatu. Vis dėlto geriau yra imtis rekonstrukcijos ir ant tų pačių pamatų projektuoti modernų ir šiuolaikišką pastatą. Specialių norų mes neturime, bet yra vienas pageidavimas – ant stogo būtų protinga statyti saulės elektrinę. Išsispręstų elektros suvartojimo klausimai, šildymas ar vėdinimas", – kalbėjo O. Mariničius.

Pastatas negalės būti nei didesnis, nei mažesnis, mus riboja paplūdimyje esantys pamatai.

Dėl šios priežasties nuo sausio uždaroma gelbėtojų stotyje veikusi pirtis.

"Norėjome perspėti klientus, kad gruodžio 31 dieną baigsis pastato eksploatavimas, todėl pirtis bus uždaryta. Kol vyks rekonstrukcija, kviečiame verslininkus pagalvoti apie kitokį šių paslaugų teikimo būdą. Pavyzdžiui, tai galėtų būti konteinerio tipo laikinas pastatas. Licencijų skyrius išduotų leidimą tokiai paslaugai, jei tik atsilieptų pageidaujantys", – patikino O. Mariničius.

Įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai" šiuo metu ruošia dokumentaciją konkursui, kurio metu turėtų būti atrinkti projektuotojai.

"Projektavimui reikia mažiausiai 14 mėnesių. Po to dar reikės skelbti rangos konkursą. Tad be 2024 m. nesitikime, kad turėsime stotį. Bet mes bent jau pageidavome, kad laikinuose statiniuose dirbtume tik du sezonus", – paaiškino O. Mariničius.

Klaipėdos savivaldybė stoties statyboms lėšas planuoja taip pat 2024 m.

"Pastatas negalės būti nei didesnis, nei mažesnis, mus riboja paplūdimyje esantys pamatai. Dar teks tvarkyti komunikacijas. Beje, smėlio kopos jau beveik pasiekė pastatą, reikės spręsti ir šį reikalą. Mes norėtume, kad pastatas būtų ekologiškas", – kalbėjo O. Mariničius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Klpd.

to Klpd. portretas
Vizija graži. Bet tokiu atveju galima sulaukt kad liaudis apsigyvens pliaže ir visai nenorės būt mieste :D Na panašiai kaip senais laikais kuomet vietiniai klaipėdiškia turėjo pliaže medinius namukus. Kur vasarą poilsiaudavo savaitėm. Jei ne patys tai leisdavo būt kitiems Tose maudymosi būdelėsee /4kv.m/prie žibalinės lempos ir primusų žmonės leisdavo vakaro laiką na o dieną buvo pirlna veiklos.Čia pat kitoj Smiltynės pusėj kazino, kavinė.. Nesusipratimų nebuvo. Aplink visą laika sukiojosi paplūdimio prižiūrėtojas Jeigu ką. Radau vokiečiu istorijos knygoj..

AK

AK portretas
Maža paslaptis: vakar pastatas stovėjo ir buvo naudojamas, nieko kritiško nuo tol nenutiko - jokios audros, jokio nieko. Kol nėra paruoštas pakaitinio statinio projektas ir pasiruošta griovimui/statyboms, galime lažintis, niekas nenugrius, ir gali būti eksploatuojama.

>to Klpd

>to Klpd portretas
joo jūs čia taikliai..Nėra argumentų. Bet pasvajoti tai galima?:D)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių