Quantcast

Smiltynėje įkūrė seniūniją

Prieš prasidedant seniūnaičių rinkimams, uostamiestyje įsteigta nauja seniūnaitija. Savo atstovą galės rinkti ir Smiltynės gyventojai.

Seniūnaičių rinkimuose norintys dalyvauti klaipėdiečiai jau gali registruotis. Pretendentų dokumentai savivaldybėje priimami iki kovo 28 d. Atėję užsiregistruoti kandidatai turi pateikti ir gyventojų rekomendaciją. Jei pretendentą siūlo bendruomenė, ši turi pateikti pastarojo sutikimą.

Kandidatas tapti seniūnaičiu gali tik toje seniūnaitijoje, kur yra deklaravęs gyvenamąją vietą. Eiti šias pareigas gali tik pilnametis asmuo. Seniūnaičiu negali tapti tarybos narys, savivaldybės valstybės tarnautojas, savivaldybės administracijos direktorius, asmuo, kuris teismo pripažintas neveiksniu.

Kandidatų sąrašas bus tvirtinamas balandžio 7 d., patikrinus pateiktus duomenis. Tada sąrašas bus paskelbtas viešai. Nuo balandžio 10 iki 28 d. vyks rinkimai.

Tradiciškai gyventojai galės pasirašyti už palaikomą kandidatą apklausos lape. Bus galima balsuoti ir elektroniniu būdu. Išrinktais seniūnaičiais bus laikomi tie kandidatai, kurie surinks daugiausia savo seniūnaitijos gyventojų parašų. Rinkimai bus laikomi įvykusiais, jei juose dalyvaus ne mažiau kaip 5 proc. teisę rinkti seniūnaitį turinčių seniūnaitijos gyventojų.

Klaipėdiečiai kviečiami aktyviai rinkti savo seniūnaitijos seniūnaičius. Priešingu atveju atstovas nebus išrinktas, o rinkimai bus organizuojami iš naujo. Naujai išrinkti seniūnaičiai bus paskelbti gegužės 5 d.

Prieš seniūnaičių rinkimus uostamiestyje įsteigta nauja seniūnaitija – Smiltynės. Tad dabar jų bus 55. Anksčiau Smiltynė priklausė Kuršių seniūnaitijai.

Įsteigti atskirą seniūnaitiją pageidavo šios teritorijos gyventojai ir verslininkai. Manoma, kad tai padės atgaivinti Smiltynės teritoriją, į ją pritraukti daugiau žmonių.

Kai kurių miesto tarybos narių nuomone, seniūnaitis padės Smiltynei greičiau gauti kurortinės teritorijos statusą. Tokios procedūros jau yra pradėtos.

Šią kadenciją buvo išrinkti 46 seniūnaičiai, tačiau aštuoni atsisakė pareigų. Teigiama, kad aktyvūs yra vos 12 seniūnaičių.


Šiame straipsnyje: Smiltynėseniūnijaseniūnaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaroslavas

Jaroslavas portretas
O kaip suzinoti seniuno numeri smiltynes?Turime jam klausimu.

Ei rašytojai

Ei rašytojai portretas
Tai jūs apsispręskite ką įkūrė Smiltynėje ar seniūniją ar tik seniūnaitiją?

as

as portretas
Seniunyne ir seniunaityja sunkiai palyginami dalykai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių