Quantcast

Smiltelės ir Vingio gatvių sankryžoje – permainos: kas laukia vairuotojų?

Avaringumu garsėjančioje Smiltelės ir Vingio gatvių sankirtoje bus pokyčių. Važiuojantieji Taikos prospekto link nebegalės pasukti į kairę.

Eismo saugumo komisijos nariai nutarė keisti iki šiol galiojusią eismo tvarką Smiltelės ir Vingio gatvių sankirtoje.

Pastebima, kad juodosios dėmės statusą jau užsitarnavusi sankryža yra stipriai apkrauta ir viena avaringiausių mieste.

Anot Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, pagal šiuo metu sankryžoje galiojančią eismo schemą vairuotojai negali saugiai sukti į kairę.

Todėl komisijos nariams pasiūlyta drausti kairį manevrą į Vingio gatvę, riedant nuo Šilutės plento link Taikos prospekto.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika prognozavo, kad toks draudimas sukels gyventojų nepasitenkinimą.

Pareigūnas pastebėjo, kad ši situacija primena padėtį Žvejų ir Pilies gatvių sankirtoje, kur tam tikromis valandomis galima važiuoti tik tiesiai.

"Kažkas panašaus gal ir čia turėtų būti. Galbūt reikėtų ieškoti lankstesnio principo", – svarstė M. Džermeika.

Vis dėlto Kelių policijos vadas pritarė pastebėjimams, kad sankryža yra avaringa. Anot jo, nuo 2015 m. čia jau įvyko 12 įskaitinių avarijų, o 4 iš jų – būtent dėl sukimo į kairę.

"Jau neskaičiuoju, kiek bendrai tų eismo įvykių yra nutikę, galbūt keliasdešimt. Pati sankryža yra traktuojama kaip juodasis taškas", – akcentavo pareigūnas.

Bendrovės "Gatvių apšvietimas" atstovo teigimu, praėjusių metų rudenį šioje sankryžoje buvo atliktas transporto srautų matavimas.

Vertinant jo metu surinktus duomenis, buvo linkstama palaikyti miesto siūlymą sankryžoje panaikinti vieną galimybę sukti į kairę, mat bet kokie kiti pasirinkimai galėtų smarkiai išauginti spūsčių įvairiomis kryptimis problemą.

Tiesa, galimybė uždrausti sukti į kairę ne visą parą, o tik tam tikromis valandomis šioje sankryžoje negalima dėl techninių priežasčių.

Išklausę visus argumentus Eismo saugumo komisijos nariai nubalsavo už tai, kad būtų draudžiama sukti į kairę, tačiau komisijos pirmininkas Gintaras Neniškis kolegas kvietė po kelių mėnesių vėl įvertinti situaciją ir grįžti prie šio klausimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jablonskis

Jablonskis portretas
Jei taip tai "Nafik", uždrauskime visoje Klaipėdoje posūkius i Kairę, važiuokim tik į Dešinę, vis kaip nors privažiuosime tikslą ir taip daugiau užteršime Miestą. Pirmyn, eismo reguliavimo Bukapročiai !

Violeta

Violeta portretas
Ponai šviesoforų reguliuotojai, jei sugebat Jūrininkų pr. padaryt posūkį į kairę kai draudžiamas eismas kitomis kryptimis, tai kokio velnio čia negalit ????? Nu a visai jau

K...vos kur

K...vos kur  portretas
padėjot str.apie ,,geriausiai ES dirbantį"Klaipėdos uostą? Nenorit komentarų kurie neįtinka jūsų formuojamai makaroninei ir užsakytai nuomonei?
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių